Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Idei în Agora – „Cântarea României Mari” la Casa Filipescu Cesianu

18 decembrie, 2018

Muzeul Municipiului București vă invită marți, 18 decembrie 2018, ora 18.00, la o nouă conferință din seria Idei în Agora – „Cântarea României Mari. Dezbatere despre memorializarea festivă a Centenarului”.
Invitați: Steliu Lambru, Răzvan Pârâianu, Marius Turda.
Moderator: Sorin Antohi.

Dezbaterea va avea loc la Casa Filipescu-Cesianu.

Intrare 10 lei. Biletul include vizitarea „Muzeului Vârstelor” organizat la Casa Filipescu-Cesianu, în termen de 30 de zile.

Despre dezbatere:
Strict calendaristic, Centenarul Marii Uniri a trecut. În discursul public românesc, el va rămâne probabil un prilej/pretext de referințe demagogice/epidictice (pozitive ori negative, în funcție de autopercepția comunităților de memorie: învingători ori învinși), dincolo de zgomotul de fond al prezentului, cel puțin până la aniversarea/comemorarea Tratatului de la Trianon, pe 4 iunie 2020. Dezbaterea se va concentra asupra memorializării festive a Centenarului, relevându-i în special dimensiunea carnavalescă.

Sorin Antohi este istoric al ideilor, eseist și traducător. Membru în Academia Europaea. A inițiat și coordonează seria Idei în Agora. Mai multe informații la www.sorinantohi.org.

Idei în Agora / Ideas in the Agora este un program dedicat analizei spiritului public. A fost inițiat de Sorin Antohi și susținut de Adrian Majuru. Este conceput, planificat și găzduit de Sorin Antohi. Realizat de Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Orbis Tertius / A Treia Lume. Întâlnirile au formate diferite (dialoguri, conferințe, colocvii, seminarii, dezbateri publice etc.), propunând un dialog între curente, mișcări, personalități, viziuni despre lume, teorii, ideologii aflate în consens, rezonanță, tensiune ori conflict. Întâlnirile sunt filmate și transmise prin live streaming, fiind apoi arhivate la www.sorinantohi.org (unde se arhivează deasemenea afișele și pliantele) și https://www.youtube.com/channel/UCv5R2xEgA_M5nzwIUGl8kcQ.

Details

Date:
18 decembrie, 2018
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Google Map
View Venue Website