Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: „Identitate – Traditie – Bunastare locala”

27 November, 2012

Facem primii pasi pentru a descoperi cinci poveşti identitare, cu iz stravechi, dar cu perspectiva de innoire, din cinci alese  asezari din sudul Romaniei!

Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare – impreună cu Centrele Judetene de Conservare şi Promovare a Culturii Traditionale din Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita si Prahova, partenerii acestui proiect, va invita la evenimentul de lansare a proiectului „Identitate-Traditie-Bunastare Locala”.

 

Pe 27 noiembrie 2012, la Hotel Rin Central, Sala Nicolae Iorga, intre orele 11.00 şi 14.00, va asteptam la sarbatoarea traditiilor: vom degusta bucate traditionale si vom viziona scurte documentare despre traditii, vom admira costume traditionale si vom asculta povestile comunitatilor, toate acestea fiind un prim pas în demersul de identificare și promovare a identitatii lor locale.

Prin „Identitate – Traditie – Bunastare locala” ne dorim ca cele cinci comunitati din sudul Romaniei sa recupereze cultura traditionala locala, pentru a stimula dezvoltarea initiativelor de antreprenoriat social si cultural din proximitatea lor. Mentinerea unei mosteniri culturale vii, transmise de la o generatie la alta, devine astfel o metoda de innoire a comunitatii, care poate contribui la dezvoltarea sustenabila a acesteia. Identificarea si promovarea unor identitati culturale locale reprezinta primi pasi pentru dezvoltarea ulterioara a potentialului economic si social din regiune.

Asteptam confirmari de participare pe adresa de e-mail: madalina@fundatiapact.ro sau la telefon: 0726 772 737, pană pe 23 noiembrie 2012.

Echipa PACT & partenerii:

CJCPCT Calarasi

CJCPCT Dambovita

CJCPCT Giurgiu

CJCPCT Ialomita

CJCPCT Prahova

 

Aici Harta locatiei in care se desfasoara evenimentul.

Madalina Ene
Director de programe
Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare
www.fundatiapact.ro
mobil: 0726 772 737

Details

Date:
27 November, 2012
Event Category:
Event Tags:
,

Leave a Reply

Your email address will not be published.