Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Însemnele Premiului Nobel aparținând doctorului George Emil Palade, singurul român care a primit această distincție, vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric

18 December, 2017 @ 12:49 EET

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2575784/

Din păcate, ne aflăm în situația de a vă aduce la cunoștință amânarea desfășurării conferinței de presă și a Ceremoniei semnării actului de donație a însemnelor Premiului Nobel cu care a fost distins Prof. dr. George Emil Palade, anunțate pe data de 19 decembrie 2017, la sediul Muzeului Național de Istorie a României.

Decizia a fost cauzată de problemele tehnice (o pană majoră de electricitate), apărute pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta (Georgia, SUA), de unde urma să se îmbarce domnul Prof. dr. Philip Palade către Bucuresti, fapt ce a dus la anularea zborului și la grave perturbări ale traficului aerian desfășurat între SUA și Europa. Acest fapt face imposibilă stabilirea, în acest moment, a datei sosirii domnului Philip Palade în România.

Însemnele Premiului Nobel aparținând Prof. dr. George Emil Palade, primul român care a primit această importantă distincție, vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric, în cadrul unui eveniment care va avea loc la o dată ulterioară.

Vă vom ține la curent cu informațiile privind reprogramarea evenimentului.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

 

Însemnele Premiului Nobel aparținând doctorului George Emil Palade, singurul român care a primit această distincție, vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric

Muzeul Național de Istorie a României are onoarea de a primi, în cadrul unei ceremonii de donație, diploma și medalia de acordare a Premiului Nobel cu care a fost distins profesorul doctor George Emil Palade în 1974.

Ceremonia de semnare a actului de donație din partea prof. Philip Palade va avea loc marți, 19 decembrie 2017, începând cu ora 11:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, în prezența domnului Lucian Romașcanu, ministru al Culturii și Identității Naționale, a domnului prof. Philip Palade și a domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României.

Ceremonia va fi precedată de o conferință de presă în care vor fi prezentate cele două obiecte ce vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric.

Omul de știință George Emil Palade s-a născut în Iaşi, la 19 noiembrie 1912. În 1930 devine student al Facultății de Medicină a Universității din București. În 1940 a obținut titlul de doctor în medicină. Între anii 1942 – 1945 a servit în Corpul Medical al Armatei Române. În 1946 devine cercetător la Universitatea Rockefeller din New York. În 1961 este ales membru al Academiei de Știinte a SUA. A fost cercetător la Universitatea Yale și Universitatea din San Diego.

Primeşte Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 1974, împreună cu Albert Claude și Christian de Duve „pentru descoperiri privind organizarea funcțională a celulei ce au avut un rol esențial în dezvoltarea biologiei celulare moderne”.

Este ales membru de onoare al Academiei Române în anul 1975. În 1986, primește de la preşedintele SUA, Ronald Reagan, Medalia Națională pentru Știință. În 1989 este ales membru de onoare al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe. În 2007 este decorat cu Ordinul național „Steaua României” în grad de Colan.

Details

Date:
18 December, 2017
Time:
12:49 EET
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.