Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: ÎNTÂLNIRI REMARCABILE – Diavolii de mare din Socorro

9 iunie @ 01:30 EEST

Intalniri remarcabile

”ÎNTÂLNIRI REMARCABILE – Diavolii de mare din Socorro”

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore ANTIPA”, Asociația de Fotografie de Mediu și Ecologie (WEPA), în colaborare cu Ambasada Mexicului în România, au plăcerea de a vă anunța deschiderea expoziției ”ÎNTÂLNIRI REMARCABILE – Diavolii de mare din Socorro”.

Vernisajul va avea loc joi, 11 iunie 2015 de la ora 18.30, în holul principal al Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, în prezența Excelenței sale, domnul Agustin Gutierrez Canet, Ambasadorul Mexicului în România și a domnului Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului.

Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare al Muzeului.

Cele 28 de fotografii, realizate în timpul expediției din insula Socorro în largul coastelor mexicane ale Oceanului Pacific, vor fi expuse în sala dedicată etnografiei mondiale și anatomiei omului din cadrul circuitului expoziției permanente a Muzeului ”Antipa” până pe data de 12 iulie 2015.

Expediția la care au participat membri ai WEPA România a avut ca obiective: monitorizarea populațiilor de diavoli de mare, fotografierea speciilor prezente în arealul studiat precum și promovarea biodiversității insulei.

Populația de diavoli de mare (Manta birostris) este formată din 464 de exemplare, dintre care 160 au fost observate de mai multe ori în arealul rezervației. Prin fotografiile realizate, WEPA a contribuit la identificarea a 11 noi exemplare de diavoli de mare, dintre care îi putem aminti pe:

Island – prima oară văzut în 1988, identificat recent în două locații: Punta Tosca și El Boiler; Barefoot, un exemplar nou identificat, care este foarte prietenos cu scufundătorii, Flyer, văzut de 6 ori din 2009, mereu în același loc, sau Inkheart, un specimen nou identificat și botezat astfel de prietenii asociației WEPA.

WEPA (Wildlife Ecology Photography Association) are misiunea de a face cunoscută publicului biodiversitatea ecosistemelor de pe tot globul, prin utilizarea fotografiei etice ca instrument de creștere a nivelului de conștientizare și responsabilizare a maselor.

Coordonatori proiect expoziție: Alin Miu, Claudia Milea, Andrei Surugiu și Margareta Ohanesian.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații publice, marketing cultural și programe educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro, tel: 0729.074.127.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului: www.facebook.com/muzeulantipa

Parteneri: Aquavita, Olympus prin MGT Educational, Ambasada Mexicului În România.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii

Dată:
9 iunie, 2023
Oră:
01:30 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,