Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Invitație la lansarea revistei Studii de Preistorie 15 /2018

25 septembrie, 2019

Invitație la lansarea revistei
Studii de Preistorie
15 /2018

Miercuri, 25 septembrie, cu începere de la ora 12.00, în Sala de Comunicări a Institutului de Arheologie “Vasile Pârvan” al Academiei Române, Casa Macca din strada Henri Coandă, nr. 11, București, se va lansa al 15-lea număr al revistei Studii de Preistorie, apărut sub egida Asociației Române de Arheologie și sperăm să ne onorați cu prezența dumneavoastră.

La fel ca și în numerele anterioare (http://www.arheologie.ro/activitate.html), volumul reuneşte studii interdisciplinare de arheologie preistorică, semnate de această dată doar de autori din România. Aceste studii acoperă un interval cronologic cuprins între paleolitic până la epoca bronzului, toate reprezentând contribuții originale.
În cadrul sectiunii Pagini din istoria arheologiei românești se regăsește o prezentare a unei cărți publicate de Vladimir Dumitrescu în limba italiană.
Publicația cuprinde și trei recenzii ale unor volume care prezintă studii bazate pe noi metode de cercetare arheologică și a peisajului.

Volumul va fi prezentat de Dr. habil. Mircea Anghelinu, decanul Facultății de Istorie a Universității Valahia din Târgoviște. Vor mai lua lua cuvântul Dr. Silvia Marinescu Bîlcu, redactor șef al revistei Studii de Preistorie și Dr. Adrian Bălășescu (Asociația Română de Arheologie). Reuniunea va fi prezidată de către directorul Institutului de Arheologie “Vasile Pârvan”, Dr. Eugen Nicolae.

Detalii

Dată:
25 septembrie, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Asociația Română de Arheologie

Loc de desfășurare

Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”‎ – București
strada Henri Coanda, nr. 11
București, București 010667 Romania
+ Hartă Google