Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: la Casa Filipescu Cesianu se lansează filmul documentar GRANIȚA (THE BORDER)

10 decembrie, 2019

Sunteți invitați să participați, pe data de 10 decembrie, ora 18.00, la evenimentul prilejuit de lansarea filmului documentar GRANIȚA (THE BORDER), la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Intrarea este liberă.

GRANIȚA (THE BORDER) este realizat în cadrul proiectului „Cămine în Mișcare”, regizor Cristina Băican.
Documentarul ilustrează povești ale oamenilor care au locuit sau locuiesc în satele de la granița cu Serbia și Ungaria. Povești din trecut și din prezent, la 100 de ani de la trasarea granițelor peste Banatul istoric.

Proiectul „Cămine în Mișcare / Moving Fireplace” se află la al doilea an al cercetărilor de teren și al prezentării datelor. Construit în linia începută anterior (finalul lui 2017 – vara lui 2018), terenul vine într-o linie de continuitate, dar și de adăugare de noi maniere de a ne raporta la informațiile obținute.
În 2019, el s-a modificat, în primul rând, prin plasarea în spațiu, aria cercetării fiind anul acesta plasată în zona de graniță a României cu Serbia și foarte scurt, cu Ungaria.
Desfășurat tot în rural, „Cămine în Mișcare 2019” a urmărit diverse obiective: să arhiveze poveștile cu și despre graniță și despre migrația din jurul graniței, să identifice rolul pe care l-a avut trasarea frontierei de stat, în interbelic, asupra destinelor locuitorilor zonei liminale, să puncteze felul în care locuitorii ruralului se raportează la noul statut pe care îl are Timișoara – cel de Capitală europeană a culturii și altele.

Prin urmare, în 10 decembrie, se trage linie, iar publicul este așteptat la povestiri și imagini despre rezultatele ediției 2019 a proiectului „Cămine în Mișcare” în două orașe: Timișoara și București.

Detalii despre proiectul Proiectul Cămine în Mișcare / Moving Fireplace și alte evenimente în cadrul acestuia:
https://www.facebook.com/events/2689626287724107/
Teaser:
https://www.facebook.com/movingfireplaces/videos/555911075247567/

Details

Date:
10 decembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Google Map
View Venue Website