Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Lansarea albumului Obiecte Grăitoare la Muzeul Colecţiilor

4 December, 2017 @ 18:30 - 19:00 EET

Albumul Ștefan Câlția.Obiecte Grăitoare, publicat de Curtea Veche Publishing, va fi lansat oficial luni, 4 decembrie 2017, de la ora 18:30, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București.

La acest eveniment vor participa creatorii proiectului “Ștefan Câlția.Obiecte Grăitoare”. Autoarea Svetlana Cârstean, Irén Arsene, Directoarea Curtea Veche Publishing, curatorul-șef Liliana Chiriac, Arh. Liviu Constantinescu, director general interimar al Muzeului Colecțiilor de Artă, vor fi invitați speciali alături de artistul Ștefan Câlția pentru a deschide în tihnă dialogul despre propriile experiențe de creare și definitivare ale proiectului.
Evenimentul completează lansarea din sâmbăta Târgului Gaudeamus.

Albumul este compus din trei eseuri ale autoarei Svetlana Cârstean, curatorilor Liliana Chiriac și Alexandra Manole și continuă, prin intermediul vederilor din cadrul expoziției însoțite de poveștile lor, dar și de ample comentarii sau viziuni critice, imersiunea în profunzimile simbolice ale Obiectelor Grăitoare.

Pentru Svetlana Cârstean, expoziția Ștefan Câlția. Obiecte Grăitoare propune o intimitate creatoare pe care o împărtășește în eseul Înapoi la obiect. Înapoi la Ștefan Câlția, în care autoarea conduce cititorul prin spațiu, îi sugerează relațiile dintre obiect, lucrare și artist. Astfel, textul devine o citire sinceră asupra salvării, moștenirii, intimității care nu duce la comoditate, ci invită la descoperirea detaliilor și a sufletului obiectelor. Viziunea Svetlanei este completată de cea a Alexandrei Manole, curator al Galeriei Posibilă, pentru care expoziția și albumul adună fapte firești: de ocrotire și punere împreună, aproape, a ceea ce e apreciat pentru valori estetice, sociale ori culturale, în timp ce pentru Liliana Chiriac, șef-secție la Muzeul Colecțiilor de Artă din București, dorința de a împărtăși cu vizitatorii muzeului simbioza perfectă dintre operele și obiectele artistului a fost imboldul pentru începerea acestui proiect.

Details

Date:
4 December, 2017
Time:
18:30 - 19:00 EET
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Colecțiilor de Artă – Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei nr. 111
București, București 010071 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.