Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: lansarea catalogului care însoţeşte expoziţia Oglinzile Orientului. Pictură și grafică din colecțiile Muzeului Național de Artă al României

5 decembrie @ 13:25 EET

coperta-catalog-oglinzile-orientului

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participați sâmbătă, 17 septembrie 2016, de la orele 12.00, la lansarea catalogului care însoţeşte expoziţia Oglinzile Orientului. Pictură și grafică din colecțiile Muzeului Național de Artă al României, în prezența directorului general, Călin Stegerean.

Deschisă cu ocazia Nopţii Muzeelor 2016, expoziţia Oglinzile Orientului poate fi vizitată la parterul Galeriei Naţionale până pe 25 septembrie. Curatorii și autorii catalogului sunt Mariana Vida şi Elena Olariu, specialişti în cadrul Secţiei de Arte Grafice a muzeului.

Abordarea din perspectivă orientalistă a unui secol de artă românească se bazează pe o selecție de peste două sute de lucrări de pictură și grafică din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României și al Muzeului Colecțiilor de Artă, cărora li se adaugă o suită de piese de artă decorativă menite a evoca atmosfera epocii.

Catalogul conține trei studii introductive și în cuprinsul său apar ilustrate cele aproximativ 200 de lucrări expuse, precum și lucrări care nu au intrat în selecția finală, dar care vin în completarea cercetării efectuate. Valoarea publicației prezentate este dată și de faptul că reflectă o primă abordare sistematică în istoria artei românești inspirate de Orient și discutarea ei din perspectiva mișcării literare și artistice care în Occident a fost subsumată orientalismului. (Elena Olariu, curator)

***

Presa interesată de eveniment este rugată să se acrediteze prin e-mail la comunicare@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19.

Parteneri media:

RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Arhitectura, Igloo, Zeppelin

Detalii

Dată:
5 decembrie, 2023
Oră:
13:25 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: