Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Lansarea volumului „Maşinile Regelui” de ASR Principele Radu al României

28 September, 2012

Lansarea volumului „Maşinile Regelui”

de ASR Principele Radu al României
 
 
Muzeul Naţional de Istorie a României are onoarea de a găzdui vineri, 28 septembrie, începând cu orele 12.00, evenimentul de lansare a volumului „Maşinile Regelui” de ASR Principele Radu al României, apărut la Editura Curtea Veche Publishing, eveniment ce va avea loc la sediul instituţiei, din Calea Victoriei nr. 12, Sala Lapidarium.
Lansarea va sărbători o pasiune de peste opt decenii a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României – automobilul – şi va avea loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu.
Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însoţite de explicaţii ce depăşesc simplele detalii tehnice şi pătrund în viaţa membrilor Familiei Regale, „Maşinile Regelui” este un volum de colecţie şi un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în condiţii grafice de excepţie, prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane.
„Legătura dintre Rege şi maşini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestăţii Sale. Peste opt decenii de performanţă la volan, de fidelitate şi admiraţie faţă de motoare, de extraordinară dexteritate în domeniul tehnologiei auto.
Astăzi, după optzeci şi cinci de ani de condus, Regele se urcă la volan cu aceeaşi siguranţă discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robusteţe uşor de remarcat. Tratează maşina cu respect, cu atenţie, are un anume fel profund de a «simţi» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul şi cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca şi traficul auto şi celelalte maşini de pe şosea, sunt tratate de Rege tot atât de frumos şi de respectuos pe cât sunt trataţi oamenii pe care îi întâlneşte zi de zi.
La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Săvârşin. Dacă garajul regal de la Săvârşin este o ctitorie a dragostei Majestăţii Sale pentru maşini, acest volum doreşte să fie o ilustrare a relaţiei dintre Rege şi automobile şi avioane.”
(Alteţa Sa Regală Principele Radu de România).
Albumul „Maşinile Regelui” continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut. După volumele  „Carte Regală de bucate”„Anul Regelui” ,„Muzica Regelui”„Pove știle Reginei Maria”, și  „Jubileul Regelui”, „Maşinile Regelui” reprezintă un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.
Volumul este disponibil în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 39, respectiv 33 lei.
___________________________________________________________________________________
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi:
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educaţie Muzeală şi Organizare Expoziţii
Tel./fax. 021 – 311.33.56; Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; E-mail: pr.mnir@gmail.com
http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/pages/MNIR, http://twitter.com/MNIR_
Editura Curtea Veche Publishing
Miruna Meiroşu
PR Manager
Tel: 0752 167 534
E-mail: miruna.meirosu@curteaveche.ro

Details

Date:
28 September, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.