Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Lipim, decupăm şi ne distrăm la MARe/Muzeul de Artă Recentă

21 iulie, 2019

Duminică 21 iulie, în Bulevardul Primăverii 15.
Copii 4-7 ani: 11:00 – 12:00
Copii 8-12 ani: 12:30 – 14:00
Preț: 30 lei/cursant.
Înscrieri la gift.shop@mare.ro

Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale desfășurate de acesta!

În această duminică, înlocuim pensula cu foarfeca, iar culoarea cu bucăți din ziare, fotografii şi picturi. Văzând lucrările lui Ion Bârladeanu de la etajul unu, am putea spune că oricine poate decupa şi lipi câteva elemente obişnuite, din ziare sau reviste. Însă este nevoie şi de o intuiţie nativă şi de o idee bună pentru a reuşi o compoziţie surprinzătoare şi bine încadrată. Suspectăm că naturaleţea şi spiritul ludic al copiiilor reprezintă un mare avantaj în acest caz.

Rămâne de văzut în ce măsură vor reuşi aceştia să îmbine diferite elemente pentru a transpune în plan artistic un mesaj, o interpetare a temelor discutate în prima parte a atelierului.

Sigur că, în zilele noastre colajul digital este ceva comun şi firesc chiar şi pentru copii, care au încercat cel puțin o dată decuparea sau alăturarea a două imagini cu ajutorul diverselor programe pe calculator sau a aplicaţilor pe telefon. În această plină evoluţie a fotografiei digitale, câţi dintre noi mai încearcă realizarea unui colaj în stilul clasic?

Veţi fi surprinşi de doza de autenticitate pe care o oferă realizare unui colaj folosind hârtie colorată, desene realizate de copii, ziare, afişe şi nu numai, rupte spontan, fără un desen prealabil. Cu ajutorul bucăţilor rupte putem realiza compoziţii tip mozaic, de exemplu. Poate fi abordată orice temă de compoziţie. Acest procedeu poartă denumirea de tehnica formelor rupte.
Cei mici vor experimenta în grup diferite emoţii și idei pe care vor învaţă să le exprime în tehnica unui colaj. Împreună vom realiza propriile noastre filme, doar că de data asta nu va fi video ci colaje la fel de grăitoare și pline de suspans, haz sau dramă. Suntem nerebdători ce poveste vor alege să spună!

Pentru tot programul MARe de MIC pentru luna iulie, vă așteptăm pe pagina noastră de site: https://www.mare.ro/mare-de-mic-%C3%AEn-luna-iulie

Details

Date:
21 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website