Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Lucruri de ținut minte și alte poezii | Grete Tartler la Muzeul Naţional al Literaturii Române

13 decembrie, 2018 @ 13:00 - 17:00 EET

Grete Tartler (ed. și trad.), „Lucruri de ținut minte și alte poezii/ Things to remember and other poems”. Ilustrații de Reka Csapo Dup, Editura Cartea Românească, 2018.

Scriitoarea Grete Tartler, cunoscută pentru volumele de poezie, eseuri, studii și traduceri, a publicat și câteva cărți de literatură pentru copii (între care „Râsul ocrotit de lege”, Cartea Românească, 2001, „Gulii verzi în Țara Piticilor” și „Motanul Invizibil”, Paralela 45, 2009).

Recent a semnat la Cartea Românească, 2018, o antologie multilingvă de mari autori europeni și americani care au scris și versuri care pot fi învățate pe dinafară de către copii: „Lucruri de ținut minte și alte poezii/ Things to remember and other poems”. Între poeții incluși se numără Blake, Brecht, Brentano, Browning, Carême, Carlyle, Cummings, Desnos, Eichendorff, La Fontaine, Goethe, Hoffmann von Fallersleben, Kipling, Lear, Morgenstern, Nerval, Rodari, Schiller, Tennyson, Verlaine ș.a., dar și autori români deja celebri în spațiul european, precum Arghezi, Blandiana și Sorescu.

La întânirea din cadrul programelor Muzeului Național al Literaturii Române, Grete Tartler, autoarea antologiei, Călin Vlasie , directorul editurii Cartea Românească și Reka Csapo Dup, ilustratoarea volumului, vor citi copiilor câteva dintre cele mai frumoase poezii și vor discuta cu aceștia despre importanța învățării limbilor europene și în general despre rolul culturii pentru identitatea europeană.

Details

Date:
13 decembrie, 2018
Time:
13:00 - 17:00 EET
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map