Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: MARe de MIC în luna iulie

7 iulie, 2019

„Lucrarea secretă”. Cu Ana Lăzărescu

În duminicile din iulie, copiii se vor putea răcori la MARe.

Duminică 07 iulie, în Bulevardul Primăverii 15.
Copii 4-7 ani: 11:00 – 12:00
Copii 8-12 ani: 12:30 – 14:00
Preț: 30 lei/cursant.
Înscrieri la gift.shop@mare.ro

Când vine vorba de interpretat personaje, copiii sunt întotdeauna primii. Ne-au arătat în edițiile trecute că imaginația lor funcționează cel mai bine când este antrenată prin joc. Au reușit în mod remarcabil să intre în pielea unor mici spioni de artă și au excelat atunci când au imitat diferite personaje din tablouri.

De data asta suntem curioși dacă cei mici au pasiunea de a colecționa diferite obiecte. Fie că este vorba de cartonașe, jucării, machete, stickere sau abțibilduri, noi îi provocăm să își imagineze că în loc de toate acestea vor colecționa artă. Urmează ca fiecare dintre ei să își aleagă un tablou pe care l-ar cumpăra pentru a-l duce acasă și alătura colecției. Acest tip de activități au fost printre preferatele lor, iar ARTventurierii au felul lor special de a interpreta rolurile, oferind de fiecare data acea savoare magică lecților noastre.

În același timp știm cât de mult le plac ghicitorile, secretele și mesajele ascunse din muzeu. Ășa că fiecare dintre ei va ține secretă lucrarea preferată, nu o va dezvălui celorlalți, iar grupul va trebui să ghicească prin întrebări specifice legate de dimensiune, tehnică sau de tema abordată pentru descoperi care dintre ele este cea alesă de colecționar.

Așadar, duminică ne transformăm în mici critici și colecționari de artă și ne alegem o lucrare preferată de pe fiecare etaj al muzeului, o lucrare pe care o considerăm potrivită pentru a se alătura colecției noastre. Fiecare va ține această informație secretă, iar provcarea este ca grupul să încerce să descopere lucrarea secretă prin întrebări atent puse, în timp ce colecționarul va avea datoria de a da răspunsuri cât mai îmbârligate fără a se îndepărta de adevăr. Cin’ să fie, cin’ să fie oare? Hmmm, rămâne de văzut cât de repede vor intui corect răspunsul corect în funcție de indicile oferite.

În partea practică a atelierului fiecare va reinterpreta lucrarea secretă cu pensula și va vorbi despre locul în care ar vrea să o expună odată ce aceasta va fi gata.

Abia așteptăm să vedem ce lucruri născocim alături de minunații noștri ARTventurieri! Și cine știe, poate că părinții vor avea norocul să plece acasă cu o astfel de lucrare de colecție realizată de micii lor artiști.

Pentru tot programul de ateliere MARe de MIC pentru luna iulie, vă invităm pe site: https://www.mare.ro/mare-de-mic-%C3%AEn-luna-iulie

Details

Date:
7 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website