
- Acest eveniment a trecut.
București: Masterul de Studii Rome, Facultatea de Știinte Politice
20 aprilie @ 22:01 EEST
http://admitere-masterat.politice.ro/?q=masterat%2Fmasterul-de-studii-rome
Descrierea programului
Masterul de Studii rome este primul de acest gen din România, punînd la dispoziția celor interesați cunoștințe și abordări la zi dintr-un domeniu încă puțin cunoscut în țara noastră. Într-o abordare reflexivă și interdisciplinară, programului de studiu porneşte de la incursiunea în istoria romilor, se oprește asupra construcției imagii sociale a acestora, pentru a insista apoi pe epoca modernă a schimbărilor sociale majore, a politicilor publice, dar şi a mobilizării civice a romilor. Experienţa educaţională va fi completată de participarea la dezbateri, conferinţe, festivaluri, proiecte. Miza masterului se dorește a fi și una aplicativă, cu acces direct la intervenția socială.
Cui se adresează?
Masterul este deschis tuturor absolvenților facultăților de științe sociale și umaniste, dar și celor din alte domenii universitare, care au însă o minimă cunoaștere a problematicii rome.
Discipline studiate
- Istoria şi etnografia romilor
- Imagologia europeana a Ţiganulul
- Antropologie politică şi etnicitate
- Politici publice pentru romi
- Managementul administraţiei locale
- Romii în post-socialism.Mişcări sociale şi politice
- Economie socială şi dezvoltare comunitară
- Politici sectoriale : sănătate şi educaţie
- Intersecţionalitate gen, clasă şi etnie
- Managementul proiectelor
- Justiţie spaţială, incluziune şi excluziune
- Metode pentru elaborarea lucrării de masterat
Oportunități profesionale
Cunoștințele și competențele obținute în cadrul acestui master oferă o gamă largă de oportunități de calificare și inserare pe piața muncii, de la cercetare academică în domenii precum etnicitate, sărăcie, economie socială, intersecționalitate etc., la consiliere pe probleme ale romilor și minorităților în general, elaborarea de proiecte vizînd comunităție rome sau managementul proiector publice implicînd populații marginale.
Detalii admitere
Participarea la concurs constă în elaborarea unei scrisori de motivație și susținerea acesteia în cadrul unui interviu. Scrisoare de motivaţie va conține și un scurt proiect de cercetare sau eseu pe o tematică la alegere, din cadrul ariei disciplinare a masteratului (o pagină, font Times New Roman / Calibri cu 12, spațiere la un rând și jumătate). Interviul va fi centrat pe problematica tratată în lucrare. O condiţie preliminară de admitere este cunoaşterea a minim unei limbi de circulaţie internaţională.
Perioada de înscriere la concurs sesiunea septembrie: 1-17 septembrie 2015
Susținerea interviurilor: 18 septembrie, ora 14.00 (Departamentul de Sociologie, biroul 703, etaj 7, Bd. Expoziției 30A, Sector 1)
Afișarea rezultatelor: 21 septembrie