Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Mircea Rusu – Concert în Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române

30 iulie, 2019

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la un nou concert în Grădina MNLR, protagonist fiind de data aceasta binecunoscutul cantautor Mircea Rusu, marți, 30 iulie 2019, de la ora 19.00, în grădina sediului MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8.

Mircea Rusu a acceptat invitația Muzeului Național al Literaturii Române de a contribui la oaza de cultură ce se creează încet și sigur în spatele Bisericii Albe, pentru al treilea an consecutiv. Mereu inspirat, pasionat de oameni, de viaţă, de muzică şi vers, Mircea Rusu are o stângăcie de adolescent din prea marea-i dorinţă ca totul să fie perfect. Te cucerește tandreţea cu care încearcă să aşeze lucrurile în ordine, dar și felul în care zâmbeşte publicului său. De asemenea, este puțin probabil să nu rezonezi cu piesele lui, fie ele „Iarba verde de acasă” sau „Omul bun și pomul copt”.

După absolvirea liceului de muzică, Mircea Rusu a devenit cunoscut publicului din întreaga țară ca solist de muzică folk, la Cenaclul Flacăra și Serbările Scânteii Tineretului. A apărut în concerte alături de cele mai importante grupuri ale timpului, Roșu și Negru, Sfinx, Iris, Holograf, iar după Revoluție, între 1990-1995, a avut parte de un succes extraordinar alături de trupa Compact, ca solist vocal, compozitor și textier. În 1995, artistul a decis revenirea la cariera solo.

„Inițiativa Muzeului Național al Literaturii Române e pur și simplu entuziasmantă. Nu doar conservă cultura română, dar îi dă viață. Poezia este singurul mod de viață, singura orânduire valabilă pentru o lume de liniște, fericire și pace pe care specia umană o evită sistematic. Poezia este poate cel mai larg bulevard al iubirii pe acest pământ”, declara Mircea Rusu, imediat după concertul de anul trecut din Grădina MNLR.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
30 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map