Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: MNIR anunţă deschiderea expoziţiei „România şi Sud-Estul Europei. Mărturii istorice din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României”.

4 septembrie, 2019 - 27 septembrie, 2019

MNIR anunţă deschiderea expoziţiei „România şi Sud-Estul Europei. Mărturii istorice din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României”.

Evenimentul este realizat cu ocazia celui de-al XII-lea Congres Internațional de Studii Sud-Est Europene, organizat sub patronajul Academiei Române, prin Institutul de Studii Sud-Est Europene și a Association Internationale d’Études du Sud-Est Européen, la București, în perioada 2-6 septembrie 2019.

Obiectele expuse, de o valoare excepţională, sugerează o puternică legătură dintre popoarele din Sud-Estul Europei, generată de prezenţa politică, culturală şi spirituală a Bizanţului, peste care s-a suprapus, treptat, rânduiala Imperiului Otoman, o cultură diferită de cea creştină, însă, în genere, tolerantă. Mesajul expoziţiei este un îndemn la unitate în diversitate, tulburător de actual, transmiţând, într-un mod lipsit de echivoc, că atât românii, cât şi vecinii săi, sunt deschişi unei noi Ere istorice, bazată pe o indestructibilă comunitate de viaţă şi creaţie comună, în detrimentul separatismului şi izolării.

MNIR este partener al Academiei Române, în acest grandios proiect internaţional, demonstrând, încă o dată, misiunea sa fundamentală, de promotor al culturii naţionale, integrată în context internaţional.

Expoziția va fi accesibilă publicului până la sfârșitul lunii septembrie.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Începe:
4 septembrie, 2019
Se termină:
27 septembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național de Istorie a României – București
Telefon
+40 21 315 82 07
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare