Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Museicorum 2019. Concert – „Seară albaneză” la Palatul Suțu

2 septembrie, 2019

Muzeul Municipiului București oferă în luna septembrie o serie de 15 concerte în trei dintre muzeele din componența sa – Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul Theodor Aman – ce reunesc artiști consacrați și îndrăgiți de public, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului MUSEICORUM.
Director – Arlinda Morava, soprană.
Concertele MUSEICORUM (31 august – 22 septembrie) sunt asociate Festivalului Internațional George Enescu.

Programul Festivalului MUSEICORUM (Ediția a V-a) include piese ale compozitorilor români, albanezi precum și din consacratul repertoriu internațional, cu un accent deosebit asupra personalității și creației marelui compozitor român George Enescu. Iubitorii de muzică, istorie, arhitectură și artă sunt invitați an de an la acest Festival și devin parte a unei explorări armonioase, a unei fantastice experiențe culturale, familiarizându-se, în același timp, cu trei dintre muzeele MMB și expozițiile lor permanente sau tematice.

Muzeul Municipiului București vă invită LUNI, 2 septembrie 2019, să petreceți la Palatul Suțu o veritabilă și încântătoare SEARĂ ALBANEZĂ împreună cu KLEJDA TARE – pian și LORENC RADOVANI – vioară. Invitat special: ANDREEA ȘTEFĂNESCU – vioară.

KLEJDA TARE – Pian. A absolvit studiile universitare și postuniversitare cu distincție la Universitatea de Arte din Tirana unde este, în prezent, profesor de pian. A participat, de asemenea, la mai multe clase de master cu diferiți pianiști din Europa și din SUA. Ca solistă, a cântat în numeroase recitaluri în Albania și în numeroase țări europene: România -Teatrul Național și Palatul Suțu, din București, Polonia – Zielona Gora (cu Bucharest Ladies Ochestra), Italia – la Festivalul Estate Umbria din Assisi, Kosovo – Djakova și Pristina, Macedonia – Bitola. A înregistrat mai multe concerte cu Radio și Televiziunea Albaneză.

LORENC RADOVANI – Vioară. Este profesor la Departamentul de Interpretare al Universității de Arte din Tirana, este un renumit artist albanez apreciat pentru nivelul artistic. A absolvit vioara la Universitatea de Arte din Tirana în 1984, este cunoscut pentru activitățile sale solo. A interpretat și înregistrat cu diferite orchestre simfonice albaneze și străine, colaborând simultan cu mai mulți dirijori și artiști. În plus, a susținut numeroase recitaluri și este membru, dirijor și solist al diferitelor ansambluri de muzică de cameră, în diferite țări. Este câștigător a numeroase premii acordate de instituții de cultură albaneze și internaționale.

ANDREEA ȘTEFĂNESCU – Vioară. Este absolventă a Academiei de muzică din București, Facultatea de Interpretare muzicală, licențiată în vioară la clasa maestrului Modest Iftinchi studiind, de asemenea, și cu maestrul Ștefan Gheorghiu. A cântat în numeroase concerte și recitaluri, a colaborat cu orchestre prestigioase, cu Filarmonica George Enescu, Orchestra de Cameră Radio și Filarmonica Constanța. Este concert maestru al Royal Orchestra, Simfonia București și fondatoarea Bucharest Ladies Cvintet.

PROGRAM
Çesk Zadeja – Sonată pentru vioară și pian
– Moderato
– Allegro
Johannes Brahms – Sonată pentru vioară Nr. 2
– Allegro amabile
– Andante tranquillo – Vivace – Andante – Vivace di più – Andante – Vivace
– Allegretto grazioso (quasi andante)
G.F. Händel / J. Halvorsen – Passacaglia pentru două viori
Ciprian Porumbescu – Baladă
George Enescu – Baladă
Thoma Gaqi – Poem concert pentru vioară și pian
Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Dans rus din baletul Lacul Lebedelor

Bilet de intrare: 20 lei/persoană.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Details

Date:
2 septembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map