Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Museicorum 2019. „Gamelan – între tradițional și modern”

31 august, 2019

Muzeul Municipiului București oferă în luna septembrie o serie de 15 concerte în trei dintre muzeele din componența sa – Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul Theodor Aman – evenimente ce reunesc artiști consacrați și îndrăgiți de public, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului MUSEICORUM.
Director – Arlinda Morava, soprană.
Concertele MUSEICORUM (31 august – 22 septembrie) sunt asociate Festivalului Internațional George Enescu.

Programul Festivalului MUSEICORUM (Ediția a V-a) include piese ale compozitorilor români, albanezi precum și din consacratul repertoriu internațional, cu un accent deosebit asupra personalității și creației marelui compozitor român George Enescu. Iubitorii de muzică, istorie, arhitectură și artă sunt invitați an de an la acest Festival și devin parte a unei explorări armonioase, a unei fantastice experiențe culturale, familiarizându-se, în același timp, cu trei dintre muzeele MMB și expozițiile lor permanente sau tematice.

Muzeul Municipiului București vă invită la primul spectacol care va avea loc sâmbătă, 31 august 2019, între orele 19.00-20.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr 151).

GAMELAN – ÎNTRE TRADIȚIONAL ȘI MODERN
susținut de GAMELAN JEPUN BALI

În PROGRAM:
Tabuh Gilak – Din repertoriul tradițional Gamelan Gong Gede
Bapang Selisir
Meditation
Sekar Sandat
Piesă nouă (lucrare modernă, creată special pentru acest concert)
Sekar Gadung
Piesă nouă 2 (lucrare modernă, creată special pentru acest concert)
Tabuh Gilak 2 – Din repertoriul clasic Gamelan Gong Gede

„În cadrul spectacolului ne propunem să exploatăm atât elemente tradiționale ce provin din culturile foarte diverse ale României și Indoneziei, cât și elemente moderne și contemporane prezente în toată lumea. Astfel, dorim să realizăm un spectacol în care unele dintre piesele instrumentale și cu dans să provină strict din cultura tradițională, iar în altele să se regăsească și elemente artistice moderne sau chiar de avant-gardă. Pentru realizarea acestui deziderat, vom prezenta lucrări tradiționale cu muzică și dans ce provin din spațiul Indonezian, interpretate pe instrumentele orchestrei tradiționale numită generic Gamelan, însă vom interpreta și lucrări noi, compuse în mod special pentru acest eveniment, în care, pe lângă instrumentele indoneziene (pe care le vom exploata și în manieră non-convențională), vom folosi și tehnică electronică sau alte instrumente europene, iar dansul va fi modern” – Lucian Zbârcea, președintele Asociației pentru cultură balineză „Jepun Bali”.

Bilet de intrare: 20 RON.
Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Details

Date:
31 august, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Google Map
View Venue Website