Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul mobil | Privește – Ascultă – Povestește

14 noiembrie, 2017 @ 18:00 - 19:00 EET

Muzeele deschid porțile, dar uneori trebuie să mai și plece la drum, în întâmpinarea publicului. Accesibilizarea patrimoniului Muzeului Național de Artă al României (MNAR) pentru publicul școlar din medii defavorizate din punct de vedere geografic, economic și social (zone urbane periferice și extra-urbane) a fost miza proiectului Muzeul mobil, cofinanțat de AFCN și derulat în această toamnă pentru aproximativ 300 de copii din Tâncăbești, Ghermănești, Comuna 1 Decembrie, București, Chitila și Sohatu. În urma lui au rămas atât experiențe care merită cunoscute cât și truse cu materiale educative artistice și planuri de lecție.

Ce este un „muzeu mobil”, adică un muzeu dispus să parcurgă distanța până la publicul său potențial, pentru ca întâlnirea cu arta să aibă loc?

Echipa MNAR și partenerii săi vor prezenta marți 14 noiembrie ora 18.00 la Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53) aceste instrumente educative care pot fi utilizate de toți cei interesați după ce se familiarizează cu ele. Vom discuta despre cum au fost acestea concepute, dar vom povesti și despre experiența copiilor, profesorilor și educatorilor muzeali implicați în proiect.

De ce sunt lucrările de artă cu valoare de patrimoniu importante pentru educația copiilor? De ce nu este suficientă livrarea de informație despre lucrările de artă și cum se construiesc scenariile contactului copiilor cu arta? Cum devine un muzeu prietenos cu copiii și adulții care nu sunt obișnuiți sau atrași de spațiile culturale instituționale?

Vor participa: Codruța Cruceanu, Mihai Iacob, Alexandra Sorina Neacșu, Iulia Damian

Întâlnirea va avea loc marți 14 noiembrie 2017 la ora 18.00 la Muzeul Național de Artă al României. Înscrierea este deschisă tuturor celor interesați. Vă rugăm să ne trimiteți până luni 13 noiembrie 2017 numele dvs./ al organizației dvs. pe adresa contact@culturaineducatie.ro pentru a confirma participarea.

Intrarea este liberă

Rolul participanților: Formatul întâlnirii va fi unul tip masă-rotundă, invitații oferind la început intervenții punctuale. Vom discuta, plecând de la experiențele fiecăruia dintre participanți, astfel încât la finalul întâlnirii nu veți pleca doar cu mai multe informații, ci și cu noi cunoștințe și posibili parteneri de lucru.

Despre proiect: Întâlnirea are loc în relație cu proiectele București edu-creativ și Parteneri edu-creativi 2017, dezvoltate de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.

––––––––––––––––––––––––––––––

Platforma Susține cultura în educație își propune să susțină realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educațională în România prin dezvoltarea unei rețele de profesioniști și organizații și a unor resurse despre practici și politici publice în domeniu.

www.culturaineducatie.ro
www.Facebook.com/culturaineducatie

Proiectul cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Dată:
14 noiembrie, 2017
Oră:
18:00 - 19:00 EET
Categorii Eveniment:
,
Etichete Eveniment:

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare