Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Muzeul Municipiului București vă invită vineri, 13 decembrie 2019, ora 18.30, la un Concert special de Crăciun

Muzeul Municipiului București vă invită vineri, 13 decembrie 2019, ora 18.30, la un Concert special de Crăciun, susținut de Arlinda Morava – soprană, Mihaela Stanciu – soprană, Adriana Alexandru – mezzosoprană, Georgiana Diaconescu – pian și Gheorghe Constantinescu – clarinet, la Palatul Suțu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2).

Cei cinci interpreți au decis împreună ca în pragul Sărbătorilor de Crăciun să încânte publicul cu tradiționalele colinde, adăugând canțonete și un buchet de arii de operetă atât de îndrăgite de public.

ARLINDA MORAVA – Soprană. S-a născut în Tirana, Albania, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București și are un masterat în canto de operă în Elveția. Colaborează cu toate tipurile de instituții culturale de stat din România și Albania, este laureată a multor concursuri naționale si internaționale. A întreprins turnee în marile orașe din România, dar și din străinatate. A susținut recitaluri pe scena Royal College din Londra și în alte orașe europene, sub bagheta unor dirijori de renume. Din repertoriul său fac parte arii de opere, operete, lieduri, lucrări religioase, lucrări de compozitori contemporani, piese folclorice românești și albaneze.

MIHAELA STANCIU – Soprană. A absolvit Conservatorul din Bucureşti şi este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 1994. A interpretat mai multe roluri de primă importanţă în străinătate, printre care Pamina şi Prima Doamnă din „Die Zauberflöte” („Flautul fermecat”) de Wolfgang Amadeus Mozart, în Marea Britanie, la Bristol, Canterbury, Edinburgh; Nannetta din „Falstaff” de Giuseppe Verdi, în Italia (la Verona), în Ungaria (Budapesta), în Germania (Ludwigshafen); Frasquita din „Carmen” de Georges Bizet, în Japonia; Leila din „Les Pêcheurs de perles” („Pescuitorii de perle”) de Georges Bizet, în Germania; Lucia din „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti în Franța, la Paris, Poitiers, Blois, Cherbourg şi Loche.

ADRIANA ALEXANDRU – Mezzosoprană. S-a născut în orașul Craiova, a studiat pianul la Liceul Dinu Lipatti și Academia de Muzică București unde a studiat canto avându-le profesoare pe doamnele Maria Slatinaru și Arta Florescu. A fost, pe rând, solistă a Teatrului Liric Craiova și a Operei Naționale din București. A interpretat pe mari scene ale lumii din Austria, Japonia, China, Olanda, Italia, Thailanda, fiind extrem de apreciată de public.

GEORGIANA DIACONESCU – Pianistă. Studiază pianul de la vârsta de 5 ani, este din Galați și a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu”, din Iași. În prezent este maestru corepetitor cor la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, este asistent universitar la Facultatea de Arte Galați și profesoară de pian la Liceul de artă „Dimitrie Cuclin”, liceu pe care, de altfel, l-a și absolvit.

GHEORGHE CONSTANTINESCU – Clarinet. A absolvit Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galati, promotia 1996, Facultatea de Interpretare muzicală, studii de Licență, din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași. A înființat, în anul 2015, cvartetul de clarinete „ClarinArmonia”, alături de trei studenți ai Conservatorio Statale di Musica „E.R. Duni” din Mattera, Italia. A fost membru al ansamblului Pro Musica Academica. A participat la diverse turnee artistice în Europa (Franța, Spania, Portugalia, Germania, Olanda, Italia, Austria, Elveția, Serbia, Ungaria, Grecia, Ucraina,etc).

Bilet intrare: 20 lei, în limita locurilor disponibile.

Biletele se pot achiziționa de la standul de bilete al Palatului Suțu în ziua concertului, înainte de începerea spectacolului.

Details

Date:
13 December, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *