Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să participe la o fascinantă expediție în era „Dinozaurilor – Giganții din negura timpului”

23 iulie, 2018 - 27 iulie, 2018

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să participe la o fascinantă expediție în era „Dinozaurilor – Giganții din negura timpului”, un modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 23 iulie 2018. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15 în Sala Atelier de la etaj și vor fi susținute de către specialistul muzeului, Dr Tiberiu C. Sahlean.

Câți dintre noi nu ne-am dorit vreodată să putem construi o mașină a timpului cu care să vizităm misterioasele lumi pierdute din trecutul îndepărtat al Pământului? Modulul “Dinozaurii – Giganți din negura timpului” din cadrul Școlii de Vară de la Antipa ne va purta într-o adevărată călătorie în timp în care, folosindu-ne de rezultatele muncii a mai multor generații de oameni de știință, vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat cu dinozaurii – giganții din negura timpului.

În prima parte a modulului, Dr. Tiberiu Sahlean ne va dezvălui ce sunt fosilele, cum se formează și unde pot fi găsite acestea iar apoi, cu ajutorul simulărilor filmate, vom asista la desfășurarea evenimentelor de-a lungul celor 4.57 miliarde de ani care au trecut de la formarea Pământului: vom privi mișcările scoarței terestre, vom observa forme de viață care au dispărut și vom fi martori la cataclisme care au schimbat cursul evoluției speciilor.

În cea de-a doua parte a modulului ne vom îndrepta atenția spre Era Mezozoică, supranumită și Era Dinozaurilor și vom discuta despre diversitatea de specii, de forme și de mărimi ale dinozaurilor, vom reconstitui lumea în care au trăit aceste animale, dar vom afla și despre alte specii de faună care au trăit alături de dinozauri și care, în mod surprinzător… nu au fost dinozauri! Participanții vor afla răspunsuri la întrebări precum: Care a fost cel mai mare dinozaur care a trăit vreodată? Dar cel mai mare dinozaur carnivor? Au existat și dinozauri mici și dacă da, ce dimensiune aveau? Cum arătau dinozaurii? Este adevărat că dinozaurii erau acoperiți cu pene? Cât de mare și de rapid era Tyrannosaurus Rex?
La finalul cursului, vom avea parte de câteva clipe de relaxare în care vom încerca să reconstituim și noi o lume pierdută sau un dinozaur!

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani şi se desfăşoară zilnic între orele 10:15 şi 12:15. Taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 fraţi. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 15 locuri/modul.

Detalii

Începe:
23 iulie, 2018
Se termină:
27 iulie, 2018
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare