Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul Național al Literaturii Române este gazda unui spectacol de poezie și muzică dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști, sâmbătă, 12 octombrie 2019

12 octombrie, 2019

Muzeul Național al Literaturii Române este gazda unui spectacol de poezie și muzică dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști, sâmbătă, 12 octombrie 2019, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. Parteneri sunt Grupul cultural Inspirescu Cervantes și UZP.

Participă Flavian Glonţ, laureat al concursului „Românii au talent 2015”, Traian Chiricuță, recital folk, și George Terziu, recitare creații proprii şi prezentare spectacol.

În 2019, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a împlinit un secol de serviciu credincios în slujba societății românești. Jurnalismul a fost și rămâne o breaslă de frunte care are ca etalon, la rându-i, efigia jurnalistului Mihai Eminescu și, ca reper actual, o renăscută Uniune profesională. UZPR derulează proiecte de anvergură, în colaborare cu academicieni, cadre universitare, profesori, scriitori, cineaști, creatori de artă, și se mândrește să publice în fiecare an, sub semnul editurii proprii – Editura UZP, cele mai bune producții jurnalistice și literare ale membrilor săi.

„Este ceva extraordinar. Pentru o asemenea organizație, să împlinești 100 de ani înseamnă că trebuie să cinstești în primul rând ceea ce au făcut înaintașii tăi acum un secol. Și ce au făcut ei? Au fost promotorii Marii Uniri de la 1 Decembrie. Vorbesc de ceea ce au făcut jurnaliștii în acea perioadă interbelică, și chiar de dinaintea Primului Război Mondial, ca mai apoi să se organizeze în această uniune jurnaliștii care au fost promotorii Marii Uniri”, a declarat Doru Dinu Glăvan despre sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Intrarea este liberă.
Vă așteptăm!

Details

Date:
12 octombrie, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map