Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă miercuri, 23 octombrie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Sala Perpessicius, la o „Seară de poezie basarabeană“.

23 octombrie, 2019

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă miercuri, 23 octombrie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Sala Perpessicius, la o „Seară de poezie basarabeană“. Poeți basarabeni invitați: Diana Iepure, Nicolae Popa, Irina Nechit și Andrei Gamarț. Poeți bucureșteni invitați: Simona Popescu, Liviu Ioan Stoiciu, Nicolae Țone, Simona-Grazia Dima, Elena Vlădăreanu, Gelu Diaconu, Cosmin Perța, Claudiu Komartin, Cătălina Bălan și Vasile Gribincea.

Poeții basarabeni sunt citiți pe malul drept al Prutului, sincronizarea literaturii din Republica Moldova cu cea din România s-a produs, dar mai sunt multe de făcut pentru o comunicare vie, reală, permanentă între autorii de pe cele două maluri. Seara de poezie basarabeană din 23 octombrie este un bun prilej de a oficia apropierea dintre poeții basarabeni de cei bucureșteni prin intermediul Poeziei, într-un spațiu în care istoria literară se îmbină cu modernitatea literaturii române.

„Nu e de ajuns să ne căutăm versurile pe internet sau prin biblioteci, librării, pe la târgurile de carte, ci să le auzim chiar citite de cei care le-au scris și să-i privim, să le percepem prezența imediată, să lăsăm emoția să circule între noi, direct, fără piedici văzute sau nevăzute”, afirmă Irina Nechit.

Serata poeților basarabeni și a celor bucureșteni va înlătura distanțele, așezându-i pe aceștia față în față, ca la un ceremonial al revederii. E o întâlnire așteptată de toți cei înrudiți prin scris, pentru că glasurile lor vor fi ascultate cu bucurie și-și vor spune, cu ajutorul poemelor, cât de dor le-a fost unii de alții. Organizând acest eveniment, Muzeul Național al Literaturii Române oferă poeziei basarabene șansa de a-și reconfirma valoarea, ca parte imposibil de ignorat a literaturii române.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Detalii

Dată:
23 octombrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google