Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizionați Lecția – spectacol după piesa lui Eugen Ionescu

21 aprilie, 2018 @ 17:00 - 19:00 EEST

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizionați Lecția – spectacol după piesa lui Eugen Ionescu, sâmbătă, 21 aprilie 2018, de la ora 17.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu 8 (în spatele Bisericii Albe).

Interpretează: Diana Giubernea și Daniela Moldovan. Regia: Mona Gavrilaș.
De ce Lecţia? Pentru că e cea mai aproape de perfecţiune dintre scrierile Eugen Ionescu, toate imperfecte până la capăt. Singura care se citeşte şi se savurează dintr-o răsuflare. Este a doua operă teatrală a sa, gândită cu aceeaşi energie a noului, dar având în plus faţă de prima o anume înţelepciune a formelor scenice, înţelese din interior. „Ionesco a dat măsura valorii şi originalităţii sale prin «Lecţia». De la premiera din 1951 şi până astăzi, «Lecţia» rămâne o veritabilă lecţie de teatru cu şapte teme mereu contemporane: violenţă, sexualitate, politică, magie, manipulare, pedagogie şi… teatralitate”, afirma despre piesa Lecția criticul de teatru Octavian Saiu.
„«Lecția» vorbește despre dorinţa de a domina, distrugerea purităţii şi a valorilor, lipsa comunicării. Despre societatea care nu este unită, care nu decide, care se complace”, afirmă regizorul spectacolului, Mona Gavrilaş.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Details

Date:
21 aprilie, 2018
Time:
17:00 - 19:00 EEST
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map