Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul Național de Istorie a României invită publicul la o nouă întâlnire, în cadrul programului Duminica la muzeu

19 aprilie @ 04:47 EET

AFIS_Duminica_la_muzeu_Atelier_Numismatica

Muzeul Național de Istorie a României invită publicul la o nouă întâlnire, în cadrul programului Duminica la muzeu

În cadrul programului educativ „Duminica la muzeu”, invităm pasionaţii de numismatică la o întâlnire ce va avea loc în data de 26 octombrie 2014, cu începere de la ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12.

Atelierul de numismatică intitulat „Moneda. Istorie ș i pasiune”, în cadrul căruia participanț ii vor fi familiarizaț i cu noț iunile de bază ale numismaticii şi vor învăţa cum să organizeze o colecţie de monede, va fi coordonat de d-ra Cristiana Tătaru, specialist al Secţiei Numismatică-Tezaur din cadrul muzeului.

În deschiderea atelierului, participanţii vor vizita micro-expoziţia Exponatul lunii – Tezaur de silicve descoperit la Poiana Mică, jud. Braș ov.

Moneda este obiectul care vorbeș te despre toate aspectele vie ții umane: economice, politice, sociale ș i culturale. De aceea, atunci când privim o monedă putem să observăm anumite caracteristici ale suveranului sau statului care a emis moneda, situaț ia politică sau economică a statului, dar ș i idei ș i mentalităț i care circulă într-o anumită epocă istorică.

În cadrul atelierului vor fi ilustrate aceste trăsături prin analiza monedelor reprezentative care au circulat pe teritoriul României din Antichitate până în prezent și care pot fi regăsite în colecț ia numismatică a Muzeului Na țional de Istorie a României.

De asemenea, în partea finală a atelierului vor prezentate regulile de bază pentru întocmirea unei colecț ii numismatice, prezentare ce va fi urmată de o aplicaț ie practică. În cazul în care există participanț i care deț in o colecț ie numismatică, o pot aduce la atelier pentru a prezenta propria colecț ie sau pentru a o reorganiza cu ajutorul specialiștilor de la muzeu.

Pentru participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu cu valoarea de 7 lei, de la Casa de Bilete. Înscrierile se fac la dna. prof. Daniela Niculescu, coordonatorul programului “Duminica la muzeu”, la numărul de telefon 0731 252 834 sau pe adresa de e-mail a Secţiei Relaţii cu Publicul (MNIR) pr.mnir@gmail.com .

Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educație Muzeală și Organizare Expoziții [PR Department]

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

E-mail: pr.mnir@gmail.com, https://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_

Details

Date:
19 aprilie, 2024
Time:
04:47 EET
Event Category:
Event Tags:
,