Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul Național de Istorie a României va găzdui două reprezentații ale piesei „Hamlet și noi”

8 noiembrie, 2017 @ 18:00 - 9 noiembrie, 2017 @ 20:30 EET

Muzeul Național de Istorie a României va găzdui două reprezentații ale piesei „Hamlet și noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare

 

Iubitorii de teatru sunt invitați miercuri, 8 noiembrie și joi, 9 noiembrie, 2017, începând cu ora 18:00, la Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), la primele reprezentații ale spectacolului „Hamlet și noi”, un spectacol – laborator de Antoaneta Cojocaru, după piesa lui W. Shakespeare. Spectacolul este un manifest pentru artă și cultură și expune evoluția personajelor lui Shakespeare, oglindă actuală pentru societatea de astăzi. Cu scopul de a atrage atenția asupra patrimoniului cultural și a monumentelor istorice de valoare, „Hamlet și noi” se va juca în mai multe muzee și case de patrimoniu din București și din țară. Spectacolul este un proiect al Laboratorului de Artă, sprijinit de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

În luna noiembrie au loc primele reprezentații ale spectacolului „Hamlet și noi”, un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru, după celebra piesă a lui W. Shakespeare. Sensibila actriță Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relația cu autoritatea, familia, moartea, renașterea.

 

Ne propunem ca prin acest demers să recreăm legătura emoțională între spectatori și teatrul de artă. Personajele lui Shakespeare sunt interpretate de o echipă de 22 de actori – de la actori cu experiență implicați în fenomenul teatral actual, la cei mai valoroși studenți la UNATC – , precum și voluntari din cadrul societății civile. Evoluția fiecărui personaj în parte, de la începutul spectacolului și până la final, reflectă consecințele alegerilor pe care le facem ținând cont de sau ignorând legile universal valabile, precum adevărul, iubirea, cinstea.

 

Proiectul se bucură de participarea extraordinară a actorului Adrian Ciobanu, recunoscut îndeosebi pentru talent, mișcarea scenică deosebită și munca cu care și-a câștigat locul în rândul marilor actori români.

 

Spectacolul are o durată de trei ore, cu pauză. Accesul este gratuit, pe bază de rezervare la numărul de telefon 0735 190 605 sau la adresa de email: laura@laboratoruldearta.ro . Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați www.laboratoruldearta.ro.

 

„Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. (Antoaneta Cojocaru)

___________________________________________________________________________

Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film, design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat. Website: www.laboratoruldearta.ro

Muzeul Naţional de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti. Muzeul este adăpostit într-o clădire-monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, aflată în cuprinsul vechiului Centru Istoric al Bucureştiului. Clădirea a fost construită între 1894–1899, pe baza planurilor arhitectului Alexandru Săvulescu (1847–1902), având drept sursă de inspiraţie Palatul Poştelor Federale din Geneva. În prezent, din cauza lucrărilor de reabilitare a clădirii, Muzeul Naţional de Istorie a României prezintă publicului trei mari expoziţii permanente – Tezaurul Istoric, Lapidarium și Copia Columnei lui Traian – precum şi expoziţii temporare în Holul Central. Prin colecţiile sale, Muzeul Naţional de Istorie a României deţine un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustrează toate perioadele semnificative din trecutul poporului român, cât şi din vremea unor civilizaţii care au existat în vechime pe actualul teritoriu al ţării noastre. Website: www.mnir.ro.

___________________________________________________________________________

Contact:

Ioana Lupu – ioana@laboratoruldearta.ro, 0748 158 516

Tatiana Gingărașu – tatiana@laboratoruldearta.ro, 0731 082 428

 

Un proiect Laboratorul de Artă, cu sprijinul Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Mulțumiri speciale lui Alexandru Darie, Directorul Teatrului Bulandra.

 

Details

Start:
8 noiembrie, 2017 @ 18:00 EET
End:
9 noiembrie, 2017 @ 20:30 EET
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website