Loading Events
 
 

Muzeul Municipiul București prin Secția de Artă inaugurează o nouă serie de evenimente adresate publicului larg și artiștilor contemporani interesați să colaboreze cu instituția noastră.

Vă invităm să participați la prima întâlnire inedită din seria acestor evenimente, avându-l invitat pe pictorul Sorin Adam. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 decembrie, ora 17:00, în spațiul dedicat Pinacotecii București, la Palatul Suțu.

Student al maestrului Vasile Grigore și membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Sorin Adam continuă pe linia maestrului său, adăugând un plus de forță, pasiune și emoție peisajelor și naturilor statice pe care le compune. Acesta este prezent și în colecția Pinacotecii Municipale cu câteva lucrări donate, iar una dintre acestea figurează și în expoziția „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecția Pinacotecii București”, deschisă la Palatul Suțu.

Plecând de la tematica acestei expoziții, alături de directorul adjunct al Secției de Artă – Elena Olariu și muzeograful Ana Maria Măciucă, vom descoperi împreună cu artistul, tainele picturii de interior sau în plen-air. Pictorul ne va povesti despre locurile în care a călătorit în scopul documentării tematicilor sale, în ţară sau în străinătate: Maroc, India, Grecia, Italia, Ţara Galilor, Israel, Canada, de curând Vietnam, Cambodgia, Laos, locuri ce l-au impresionat prin exotismul locurilor, prin bogăţia tradiţiilor, prin firescul existenţei umane și al relației dintre locuitori și mediul înconjurător. Vom vorbi despre mijloacele de exprimare plastică prin care artistul comunică cu noi, prin care ne transmite mesajele sale profunde, dar intens documentate, exprimate prin culoare şi formă, tuşe cromatice şi planuri.

Bilet intrare – 10 lei.
Ilustrație: Adam Sorin, Peisaj la Balcic, 60 x 73 cm, semnat si datat dreapta jos cu ocru

Details

Date:
18 December, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *