Loading Events
 
 

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români, vă invită vineri, 6 decembrie 2019, de la ora 18.00, la spectacolul „Pasiune și iubire”.

Evenimentul va avea loc în Sala „Iosif Naghiu” din Calea Griviței nr. 64-66 și îi are ca protagoniști pe soprana Arlinda Morava și actorul Marius Bodochi, acompaniați de Bucharest Ladies Cvintet.

Un duel muzical și liric, un spectacol al personalităților, dominat de arii celebre sau melodii cunoscute din repertoriul internațional care se împletesc armonios cu poeme pline de pasiune și replici uneori glumețe, alteori (auto)ironice.

Arlinda Morava a venit din Albania în România în 1996, la 17 ani. A studiat la Liceul Dinu Lipatti, a terminat apoi Conservatorul, a cântat și cântă în continuare la Opera Română și la Muzeul Municipiului București, dar și pe alte scene din țară. Arlinda Morava este și atașat cultural la Ambasada Albaniei.

Marius Bodochi s-a născut la 6 septembrie 1959, la Cluj. A absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mures, clasa profesorului Constantin Codrescu, promoția 1982. Între 1991 și 2000 a fost profesor de an, lector universitar la Universitatea „Babes Bolyai” Cluj, Facultatea de Litere, Catedra de Teatru. Debutează în 1982, ultimul an de studenție, pe scena Teatrului Național din Cluj Napoca, cu rolul Christopher Flanders din „Trenul din zori nu mai oprește aici”, de Tennessee Williams. Joacă pe scena Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București din 2004. Marius Bodochi a cunoscut magia scenei in copilărie și de atunci n-a renunțat la ea. „În 1982, când am debutat eu, era o expresie care spunea să stai la coadă, să aștepți un rol, să demonstrezi că poți. Când mănușa meseriei nu ți se potrivește este bine să schimbi meseria și să încerci să faci altceva. Este foarte greu să recunoști asta, mai ales la începutul unei cariere de actor. Dacă nu ai oferte, nu ai proiecte, e clar. Poți participa la diferite festivaluri și să te testezi în relația cu publicul, îți poți da seama dacă e greșeala ta că nu ți se potrivește, ori e greșeala altora că nu te văd. Există această posibilitate,” mărturisește Marius Bodochi.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

 

Details

Date:
6 December, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *