Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Pe 30 noiembrie și 1 decembrie sărbătorim Ziua Națională la Muzeul Satului! În cadrul celor două zile, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un târg al meșterilor populari, de unde își vor putea achiziționa obiecte confecționate de aceștia, dar și produse din gastronomia tradiţională și produse bio.

Pe 30 noiembrie și 1 decembrie sărbătorim Ziua Națională la Muzeul Satului! În cadrul celor două zile, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un târg al meșterilor populari, de unde își vor putea achiziționa obiecte confecționate de aceștia, dar și produse din gastronomia tradiţională și produse bio.

În ziua de sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 14:00, în Sala Victor Ion Popa a Muzeului Satului va avea loc proiecția filmului Tezaur Uman Viu – Tezaur Digital, realizat de Camelia Moise și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. De la ora 16:00 va avea loc un concert de muzică tradițională albaneză și românească, susținut de soprana Arlinda Morava și Bucharest Ladies Quintet. Concertul este prilejuit de Ziua Națională a Republicii Albania, sărbătorită la data de 28 noiembrie.

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, membrii Asociației Tradiția Militară vor da onorul publicului vizitator și vor vorbi despre echipamentul soldaților din Primul Război Mondial, dar și despre eroismul de care aceștia au dat dovadă în înfăptuirea Marii Uniri.

Pe perioada evenimentului vor avea loc ateliere de creație pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, în cadrul programului de educație muzeală „Satul spiridușilor” (jucării din lemn, decorațiuni de sărbători, ornamente pentru pomul de Crăciun, traiste pentru colindat, îngerași decorativi, sorcove, turtă dulce decorată și măști populare). Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
30 November, 2019
End:
1 December, 2019
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *