Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Planeta Insectelor – Școala de Vară 2019 – Antipa

29 iulie, 2019 - 2 august, 2019

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani într-o fascinantă călătorie pe „Planeta insectelor”, un modul al Școlii de Vară de la Antipa susținut de Andreea Cătălina Drăghici, specialist entomolog. Cursurile vor incepe luni, 29 iulie 2019 de la ora 10:15 în Sala Atelier de la Etajul Muzeului.

Ştiaţi că majoritatea plantelor sunt polenizate de insecte? Fără ele, multe dintre fructele şi legumele pe care le consumăm cu atâta plăcere, nu ar mai exista.

Aproape oriunde ți-ai întoarce privirea vei găsi cel puțin o creatură cu șase picioare numită insectă: le zărim mergând pe pământ, scormonind solul sau zburând prin aer. Aceste creaturi reprezintă peste trei sferturi din totalul speciilor de animale cunoscute până în prezent, si reusesc să populeze cu succes toate mediile de viaţă (terestru, acvatic, aerian). Însă, distrugerea habitatelor, poluarea chimică, intensificarea agriculturii mecanizate a dus la declinul acestor vietăți. Vom mai putea oare peste câțiva zeci de ani să numim Terra planeta insectelor ?

Micuții entomologi vor avea posibilitatea să observe cu ajutorul microscopului cât de variată și de complexă este lumea insectelor! Vom efectua studii entomologice pe materialul colectat prin tehnici științifice din grădina Muzeului și vom învăța tehnici de preparare în vederea alcătuirii unui insectar. Copiii vor beneficia, de asemenea, de vizite ghidate în expoziția temporară de fluturi tropicali vii deschisă în sera din grădina Muzeului.

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 180 lei/copil sau 320 lei/2 frați, respectiv 320 lei/ 2 module/participant.

Sponsor: MOL Romania
Parteneri: Da Vinci Kidsds, Editura ARTt
Parteneri media: Radio România Cultural, CentruldePresa, HotNews.ro, National Geographic Magazine Romania, Agenda Culturala PENTRU COPII
Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.

Detalii

Începe:
29 iulie, 2019
Se termină:
2 august, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare