Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Programe De dragul artei în luna decembrie pentru familii cu copii mici şi mai mari

Programe De dragul artei în luna decembrie

pentru familii cu copii mici şi mai mari

 

Asociaţia De dragul artei propune familiilor cu copii de 2-10 ani o mare varietate de programe pentru prima parte a lunii decembrie. Acestea se desfăşoară în patru spaţii diferite în funcţie de preferinţele publicului şi propun patru concepte variate de programe, având un numitor comun: creativitatea şi buna dispoziţie a membrilor familiei.

Astfel, lansăm programele de educaţie creativă Indicii pentru artă pentru familii cu copii de 6-10 ani în primitorul Muzeu Vasile Grigore pictor şi colecţionar Acestea se vor desfăşura la sediul muzeului din str. Maria Rosetti, nr. 29 astfel:

  • Sâmbătă, 8 decembrie, ora 10.00 programe pentru familii cu copii de 6-8 ani,
  • Sâmbătă, 8 decembrie, ora 12.00 programe pentru familii cu copii de 8-10 ani,
  • Duminică, 9 decembrie, ora 10.00 programe pentru familii cu copii de 6-8 ani,
  • Duminică, 9 decembrie, ora 12.00 programe pentru familii cu copii de 8-10 ani,

Scopul programului este familiarizarea copiilor cu noţiuni legate de artele plastice. Personajul gazdă, un critic de artă imaginar şi-a pierdut memoria şi este în căutarea unor răspunsuri fundamentale despre artă. Ajutorul copiilor este esenţial pentru ca personajul să recupereze amintirile pierdute. Atelierul din cadrul programului va consta în găsirea drumului dintre un desen şi o pictură. Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: oana@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor). Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri (părinte şi copil), 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Un alt program aflat la început de drum este cel de educaţie prin teatru. Programul pilot este derulat de către doi colaboratori ai Asociaţiei De dragul artei, actorii Alex Vlad şi Bianca Mateescu. Aceştia propun copiilor de 3-8 ani ateliere de dezvoltare a imaginaţiei şi a spontaneităţii prin elemente de teatru, investigare, dans şi euritmie.

Familiilor cu copii de 3-5 ani le propunem programul Povestea mea. Jucăriile prind viaţă care constă în dezvoltarea lucrului cu obiecte şi animarea acestora specifică vârstei. Copiii sunt invitaţi să-şi aducă jucaria de pluş preferată care va prinde viaţă în faţa tuturor. Acest program se desfăşoară sâmbătă, 8 decembrie, ora 10.30 şi duminică, 9 decembrie, ora 10.30.

Iar familiilor cu copii de 5-8 ani le este destinat programul Cine sunt eu? în care se combină elemente de teatru şi mişcare pentru a dezvolta forța de reacție, imaginația și spontaneitatea copiilor. Aceste două programe se desfăşoară sâmbătă 15 decembrie şi duminică 16 decembrie, începând cu ora 10.30. Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: dragos@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor). Taxele de participare la program sunt următoarele: 35 lei/copil (părintele are acces gratuit). 60 lei pentru doi fraţi, 80 de lei pentru trei fraţi. Programele de teatru se desfăşoară în atrăgătoarea ceainărie Ch’ artist (str. Erou Ion Călin, nr. 19) unde, la finalul atelierului de teatru, copii sau părinţii acestora pot alege să picteze, contra cost, propriul obiect de ceramică pe care să-l folosească apoi o lungă perioadă de timp, petrecând astfel o zi memorabilă în familie.

În Muzeul George Enescu (Calea Victoriei, nr. 141) continuă programele Muză. Muzică. Muzeu adresate familiilor cu copii de 2-6 ani pe parcursul cărora se ascultă muzică live cântată de un muzician, se află lucruri despre Enescu şi universul de sunete, iar la atelier se experimenteaza noţiuni muzicale prin mişcare sau se mânuiesc instrumente care întruchipează personaje de poveste. Totul, după programul de mai jos:

· Sâmbătă, 8 decembrie, ora 10.30, – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

• Duminică, 9 decembrie, ora 10.30, – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;

• Sâmbătă, 15 decembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;

• Duminică, 16 decembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani.

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: dorothea@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Taxă de participare: 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil), 80 lei/familie formată din trei membri, 90 lei/ familie formată din patru membri etc.

Cea de-a patra ofertă vine de la Fulguşor, protagonistul programului pentru familii cu copii de 2-6 ani din Muzeul Pompiliu şi Ligia Macovei (Str. 11 iunie, nr. 36-38). Programul conține o poveste magică despre Fulgușor, cel ce călătorește în căutarea culorii sale, iar în drumul său întâlnește mai toate personajele martore la Nașterea lui Iisus. Partea de poveste se continuă cu atelierul în care se vor meșteri fulgi din hârtie și se va reconstitui scena Nașterii Domnului cu ajutorul materialelor naturale.

· sâmbată, 8 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

· sâmbată, 8 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

· duminică, 9 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

· duminică, 9 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

· sâmbată, 15 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

· sâmbată, 15 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

· duminică, 16 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

· duminică, 16 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor). Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri (părinte şi copil), 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.

Details

Start:
8 December, 2012
End:
16 December, 2012
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Muzeul de artă “Vasile Grigore – pictor și colecționar” – București
Str. Maria Rosetti nr.29, sector 2
București, București Romania
+ Google Map
Phone:
http://mavg.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *