Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Registrele cu inventarul obiectelor din Tezaurul României restituit de URSS în 1956

8 decembrie @ 15:42 EET

????????????????????????????????????

Registrele cu inventarul obiectelor din Tezaurul României restituit de URSS în 1956

Muzeul Național de Artă al României deține în patrimoniul său un număr important de obiecte provenind din Tezaurul României restituit de Uniunea Sovietică în 1956, precum și o serie de documente redactate cu ocazia predării acestor bunuri de patrimoniu. Printre acestea se află inventarul obiectelor restituite, întocmit la Moscova în intervalul 1948-1950.

Inventarul este cuprins în trei registre, conținând file dactilografiate, în limba rusă, cu numele obiectelor, descrierea lor și numerele atribuite. Primul registru inventariază tezaure monetare, al doilea piese monetare, ordine şi medalii şi piese de artă decorativă, iar al treilea, piese de artă veche românească şi manuscrise, pictură românească modernă. Cele trei registre sunt legate în piele şi poartă pe ultima filă sigiliul muzeelor Kremlinului.

Muzeul Național de Artă al României va expune unul din aceste trei registre la Muzeul Național de Istorie a României, cu prilejul organizării dezbaterii cu titlul ,,Tezaurul României la Moscova. 100 de ani mai târziuˮ. Evenimentul va avea loc marți, 20 decembrie 2016, începând cu ora 12.00.

 

Parteneri media:

RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Arhitectura, Igloo, Zeppelin

Detalii

Dată:
8 decembrie, 2023
Oră:
15:42 - 15:43 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,