Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Satul spiridușilor // ateliere de iarnă

16 noiembrie, 2019 - 14 decembrie, 2019

Între 16 noiembrie și 14 decembrie 2019, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă. Copiii vor învăța împreună cu meșteri populari și artiști plastici să confecționeze ornamente pentru bradul de Crăciun, obiecte folosite în sate ca „recuzită” pentru colindat sau cadouri pentru cei dragi.

În fiecare sâmbătă, între orele 11:00 și 12:30, cei mici sunt așteptați la ateliere de confecționat jucării din lemn, sorcove, traiste de colindat, decorare pe turtă dulce, măști populare și ornamente pentru sărbători – spiriduși din conuri de brad, căsuțe din fetru, îngerași decorativi etc. „Maeștrii” acestor ateliere vor fi: Cornel Zahărescu, Luminița Voica, Alice Bârcă, Doina Kalvati, Magdalena Udrea și Elisabeta Onu.

La fiecare atelier se pot înscrie maximum 15 copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, costul atelierului este de 30 lei, materialele fiind asigurate de organizatori. Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Satul spiridușilor este un proiect de educație muzeală, al cărui scop este de a stimula creativitatea și imaginația celor mici, prin activități care să corespundă intereselor și preocupărilor lor diverse, de a le insufla dragostea față de patrimoniu și tradiție. Prin obiectele create, copii devin mici ucenici și învață semnificațiile sărbătorilor cuprinse în calendarul creștin orotodox și în cel popular.

Mai multe detalii la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Detalii

Începe:
16 noiembrie, 2019
Se termină:
14 decembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare