Loading Events
 
 

CE: Soneria (prima ediție)
CINE: Bogdan Scoromide (coordonator și prezentator), Diana Miron (artista invitată)
CÂND: 13 decembrie, ora 19.00
UNDE: Auditorium, MARe
INTRARE LIBERĂ

SONERIA este o serie de evenimente desfășurate la MARe/Muzeul de Artă Recentă, care promovează experimentul sonor și muzical, cu accent pe muzica improvizată electroacustică, compoziția instantă și aplicarea unor metode muzicale și a unei gândiri care își au originile în live performance.

Alături de programul de poezie (MARe ți-e grădina!) și de film (FilMARe), SONERIA își propune să fie unul dintre acele evenimente lunare, cu intrare gratuită, care să atragă atenția asupra Auditorium-ului (un spațiu cu o acustică deosebită) și care să completeze discursul curatorial al muzeului.

Prima ediție o va avea ca invitată pe Diana MIRON (n. 1989), o artistă tânără cu un lung parcurs de muzică clasică/contemporană. Interesul ei pentru artele vizuale şi varietatea media survine în mod natural, ca extensie a reverberaţiilor contextului socio-politic în care s-a dezvoltat, din care drept rezultat dominant se conturează dorința de eliberare de barierele stilistice, tradusă prin explorare sonoră, improvizație (solo/colectivă) şi artă performativă.

Ca punct de plecare, lucrările sale răspund în mod direct şi se conectează cu mediul înconjurător, valorificând claritatea momentului prezent în relaţie cu obiecte/entităţi. Inspirată de
transparenţa preocupării sau de inerţia mentală, clişee, virtualitate,
respinge ideea de adevăr obiectiv sau relatările culturii de masă,
încercând abordarea de subiecte diverse prin stratificare, implicând chiar fizic privitorul, într-o manieră care admite coeziunea interpretărilor nelimitate ale funcţiei care succede forma.

Curator program și prezentator: Bogdan SCOROMIDE
Coord. MARe: Ioana Iuna Șerban

www.soundcloud.com/dianamirons

Details

Date:
13 December, 2019
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *