Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: suită de dansuri tradiţionale greceşti susţinută de ansamblul profesorilor de dansuri din Halkida – insula Evia

4 iunie @ 07:36 EEST

Dansuri tradiţionale greceşti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită vineri, 18 martie 2016, orele 16.00 la o suită de dansuri tradiţionale greceşti susţinută de ansamblul profesorilor de dansuri din Halkida – insula Evia.

Ansamblul este unul dintre cele mai mari si mai vechi ansambluri de cadre didactice din Grecia, membrii săi provenind din toată țară și numărând 1200 de persoane. A luat ființă acum 20 de ani și din anul 2003 îl are ca professor pe domnul Elefteriu Dimitrios.

Misiunea acestui ansamblu este de a descoperi dansurile care s-au pierdut în timp și să le transmită generațiilor de astăzi pentru a le duce mai departe. Deasemenea are un rol important la festivalurile organizate de primării atât în Halkida, cât și în alte locuri. Are o buna colaborare cu UNESCO și participă la toate festivalurile organizate de această organizație.

În cadrul evenimentului, pe scenă va evolua și ansamblul KYMATA (VALURI) al Comunității Elene Prahova, coordonat de Flori Ogică. Înființat în anul 2008, ansamblu este alcătuit din tineri de origine greacă sau filoeleni. Are în portofoliu dansuri din zona insulară a Greciei, în special din Creta, din zona centrală și începând cu anul 2014 este primul și singurul ansamblu ce prezintă dansuri din Cipru în România. Începând cu anul 2010, în urma participării la Festivalul “Anapale” – Teatrul Dora Stratou din Atena, este membru cu drepturi depline al Consiliului Internațional al Dansului CID – UNESCO.

Vă aşteptăm la acest veritabil spectacol de promovare a tradiţiilor greceşti la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucureşti!

Mai multe informaţii:

Biroul Programe Culturale

021 317 91 03 / int. 191

Biroul COMUNICARE, RELATII PUBLICE:

Iulia Grumazescu – Director Comunicare, Pedagogie Muzeala

Andreea Nanciu – Comunicare si Relatii Publice
Ela Soltuz – Comunicare si Relatii Publice

Telefon: 317. 91. 03/ interior 178
Soseaua Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti

http://www.muzeul-satului.ro
https://www.facebook.com/pages/Muzeul-National-al-Satului-Dimitrie-Gusti/151598721549409?ref=hl

Detalii

Dată:
4 iunie, 2023
Oră:
07:36 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,