Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Tainele olăriei preistorice. 8-9 august – Muzeul George Severeanu

8 august, 2019 - 9 august, 2019

Muzeul George Severeanu invită copiii cu vârste între 7 și 14 ani să deprindă „Tainele olăriei preistorice”.

Vasile Opriș, Alexandra Vasilievici și Adriana Roșca, coordonatorii proiectului, propun o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul.

Inspirați de obiectele din colecția doctorului George Severeanu, vase și figurine din lut care au între 7500 și 3500 de ani vechime, participanții descoperă diverse tehnici de modelaj din trecut, decorează obiectele prin incizii sau pictură și apoi participă la arderea acestora în cuptor. La final, fiecare mic olar pleacă acasă cu propriile creații.

Atelierul este structurat în două module, ce țin două ore fiecare, în zile diferite, după cum urmează:

JOI, 8 AUGUST, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.

VINERI 9 AUGUST, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).

Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 10 lei/copil/etapă.

Participarea la activitățile propuse de Muzeul Municipiului București prin Muzeul Dr George Severeanu se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descriere.

Pentru înscrieri și detalii, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro.

Details

Start:
8 august, 2019
End:
9 august, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul George Severeanu – Muzeul Municipiului București
Str. Henry Coandă nr. 26, sector 1
București, București 010668 Romania
+ Google Map
View Venue Website