Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Un altfel de Crăciun

9 December, 2017 @ 17:00 - 18:00 EET

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la „Un Altfel de Crăciun”, sâmbătă, 9 decembrie 2017, ora 17.00, în sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), un spectacol în regia Monei Gavrilaș și interpretarea actriței Diana Giubernea.

„Un Altfel de Crăciun” este o radiografie emoționantă a destinelor deținuților politici din România comunistă, pe un scenariu cuprinzând texte ale scriitorilor Radu Gyr, Zahu Pană, Dumitru Oniga, Marcel Petrișor, Anatolie Panis. Acestea sunt doar câteva din numele celor care au marcat această perioadă din spatele gratiilor, la Jilava și Aiud.

Cumva o poartă deschisă pentru sinceritate și adevăr, Crăciunul deținuților politici este o lecție despre toleranță, iertare, iubire. Într-o atmosferă de penitență se vorbește despre lacrimi, tristețe, speranță, întoarcere la valorile umane, la credință, la oamenii de lângă noi. Echipa spectacolului (Mona Gavrilaș și Diana Giubernea) încearcă o paralelă cu Nașterea lui Iisus și invită la evadare în interior prin amintiri, într-o altă viață – viața de dinainte de a fi închiși. Din păcate, toți avem o închisoare în noi și doar prin iubire rupem lanțurile.

Să iubim și să iertăm, dar să nu uităm… ca să nu se mai repete!

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
9 December, 2017
Time:
17:00 - 18:00 EET
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.