Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Vă invităm la o întâlnire cu dinozauri și alte animale preistorice, în cadrul ultimului modul de vacanță al Școlii de Vară de la Antipa, susținut de specialistul muzeului, dr. Tiberiu C. Sahlean. Cursurile vor începe luni, 2 septembrie

2 septembrie, 2019 - 6 septembrie, 2019

Vă invităm la o întâlnire cu dinozauri și alte animale preistorice, în cadrul ultimului modul de vacanță al Școlii de Vară de la Antipa, susținut de specialistul muzeului, dr. Tiberiu C. Sahlean. Cursurile vor începe luni, 2 septembrie, de la ora 10:15 și vor avea loc în Sala Atelier de la etajul Muzeului.

Se estimează că, în prezent, Pământul este casa a circa 10 până la 14 milioane de specii, dar în decursul erelor geologice peste 5 miliarde de specii s-au perindat pe suprafața Terrei, iar 99% dintre acestea au dispărut.

În această vară, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe tinerii paleontologi la o călătorie în timp, pentru a cunoaște câteva dintre acele animale care nu au supraviețuit – de la micuții trilobiți și până la uriașii dinozauri. Copiii vor putea vedea cum s-a schimbat Pământul de-a lungul timpului, cum continente s-au format și se destramă și animale evoluează și dispar și cum locuri care acum ni se par familiare arătau profund diferit în alte perioade. Spre exemplu, puțini oameni știu că în perioada de glorie a dinozaurilor, perioada cretacică, țara noastră era reprezentată doar de o serie de insule într-un vast ocean tropical. O veritabilă lume pierdută pe care o putem readuce la viață folosind puterea imaginației!

Ca niște adevărați detectivi, împreună cu coordonatorul cursului, vom folosi descoperirile din știință pentru a pune cap la cap istoria primelor 4.56 miliarde de ani pe planeta Pământ, în acest timp descoperind și animalele care au făcut parte din această călătorie – insecte, pești, reptile, dinozauri și alte grupuri pe care negura timpului le-a dat uitării. Ce s-a întâmplat cu toate aceste animale? Unde au dispărut? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările fascinante la care vom putea afla răspunsul participând la ultimul modul al Școlii de Vară de la Antipa.

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse intre 9 si 14 ani.
Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 180 lei/copil sau 320 lei/2 frați, respectiv 320 lei/ 2 module/participant.

Sponsor: MOL Romania
Parteneri: DaVinci Learning, Editura ART
Parteneri media: Radio România Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

Details

Start:
2 septembrie, 2019
End:
6 septembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București
șos. General Kiseleff Pavel nr. 1
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website