Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Armonii cromatice

20 June, 2012 - 30 July, 2012

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită miercuri, 20 iunie 2012, ora 15.00, la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Armonii cromatice, a pictorilor Vasile Celmare şi Doina Reghiş Ionescu.

Evenimentul artistic ce se înscrie în ciclul expoziţional „maeştrii şi discipoli”, reuneşte lucrări de pictură şi grafică ale celor doi artişti care îşi propun prin această expoziţie de referinţă un dialog între ceea ce înseamnă tradiţie şi actualitate în arta vizuală contemporană, o alăturare şi relaţionare a propriilor creaţii, o asociere  a particularităţilor de execuţie şi a soluţionărilor stilistice a fiecăruia în parte.

În lucrările selectate, paralelismul şi diferenţele se transformă în apropieri şi echilibrări, în echivalări, cu tendinţa de a se armoniza, de a se situa într-o juxtapunere unitară, de a alcătui o ecuaţie, un tot complementar. Demersul lor artistic reprezintă de asemenea o sinteză creatoare a ultimilor ani, fiecare artist prezentând pe simeze lucrări ce conferă specificitate prin expresivitatea imaginii plastice şi a comunicării, profesionalism şi varietate. Compoziţiile sunt gândite amplu, generos, urmărind linii de forţă evidente sau disimulate, conferind ansamblului monumentalitate indiferent de dimensiunea lucrărilor.

Artiştii Vasile Celmare şi Doina Reghiş Ionescu doresc să ofere publicului o manifestare bine motivată atât ca valoare artistică cât şi ca transmitere a unui mesaj dincolo de imaginea plastică. Lucrările expuse sporesc şi susţin ideea unui eveniment cultural de excepţie.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 20 iunie – 30 iulie 2012, de miercuri până duminică, între orele 11.00 – 19.00.

Informaţii:

Biroul Relaţii Publice

Telefon: 021 317 91 03 / int. 143


Biroul Relatii Publice:

Iulia Grumazescu – Director Programe Culturale/Marketing

Delciza Mares – Muzeograf – Presa, Protocol

Alina Anghel – Muzeograf – Foto, Presa

Andreea Nanciu – Muzeograf – Grafica

Livia Raitaru – Colaborator – Grafica

Telefon: 317. 91. 03/ interior 143

muzeulsatului_ig@yahoo.com

Soseaua Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti

www.muzeul-satului.ro

Details

Start:
20 June, 2012
End:
30 July, 2012
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.