Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: vernisajul expoziției SIMFONIE ÎN BRONZ a Prințului și sculptorului MONYO MIHAILESCU-NASTUREL, 18 august, orele 12.00

18 august, 2019 - 30 septembrie, 2019

Muzeul Municipiului Bucuresti va invita in ziua de 18 august, orele 12.00 la vernisajul expozitiei SIMFONIE IN BRONZ a Printului si sculptorului MONYO MIHAILESCU-NASTUREL. Expozitia va fi deschisa in perioada 18 august – 30 septembrie 2011.

 

Printul Monyo Mihailescu-Nasturel s-a nascut in Bucuresti si este ultimul descendent al voievozilor Matei Basarab, Mihai Viteazul si al banului Udriste Nasturel Herescu.

In perioada comunista i-a fost confiscata toata averea, iar familia sa a plecat legal in SUA, el preferand sa ramana in tara unde a devenit un partizan si luptator impotriva dictaturii comuniste. A fost impuscat in mana si inchis timp de 8 ani la inchisoarea din Aiud. In 1960, ca urmare a eforturilor familiei sale, a interventiei Natiunilor Unite si a Presedintelui SUA, Richard Nixon, a plecat in SUA ca refugiat politic.

SIMFONIE-IN-BRONZ-pliant-1

Anul 1961 a fost cel care i-a schimbat total viata si cariera, – el fiind ca pregatire inginer mecanic (Universitatea Bucuresti) si doctor in istoria antica (Sorbona) – prin vizita pe care a facut-o in cartierul artistilor din Mexico City, unde i-a cunoscut pe artistii Rufino Tamayo si Alex Duval ce au fost impresionati de talentul sau exceptional ca sculptor. El a descorerit o noua tehnica de pictura sculptata in arta tridimensionala. Printul Monyo detine astazi una din cele mai mari turnatorii in Florida si o galerie de arta pe bulevardul Worth din Palm Beach – Florida. A realizat peste 328 de sculpturi si picturi sculptate in onyx. Varietatea operei sale il face pe privitor sa creada ca viziteaza o expozitie de grup si nu a unui singur artist. Este un mare colectionar de masini de lux de epoca, fiind detinatorul a sase automobile Rolls Royce si a altor autovehicule unicat.

SIMFONIE-IN-BRONZ-pliant-2

Printul Monyo este in arta sculpturii un autodidact, iar operele sale pot fi admirate in Mexic, Toronto, Bahamas, Acapulco, Venezuela, Peru, Paris, Italia si in muzee si galerii celebre din intreaga Europa. Este detinatorul a numeroase premii printre care: premiul I Jardines del Arte (Mexico City), numeroase articole si recenzii au fost tiparite in reviste si magazine de specialitate precum International Art Guild, Architectural Design. Deasemenea a aparut in numeroase filme si spectacole de televiziune.

Sculpturile sale sunt expuse in cele mai importante locuri publice, centre culturale sau de afaceri si in prezent, o parte din ele pot fi admirate in holul Palatului Sutu.

Printul care crede ca “sculptura este energia vizuala care inspira artistul pentru a creea si exprima sentimentele si fanteziile in dimensiuni care incanta mintea umana”, este un adevarat “Om al Renasterii”.

Relatii suplimentare la telefon: 021.315 68 58

Details

Start:
18 august, 2019
End:
30 septembrie, 2019
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website