Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Workshopuri pentru profesioniști (scriitori, traducători, editori, studenți, promotori ai literaturii pentru copii) susținute de autori europeni invitați la Muzeul Literaturii

16 octombrie, 2019 - 19 octombrie, 2019

Workshopuri pentru profesioniști (scriitori, traducători, editori, studenți, promotori ai literaturii pentru copii) susținute de autori europeni invitați.

16 octombrie, ora 10.00
Yvonne Hergane (Germania) despre cum funcționează piața de carte și cum este valorizată literatura pentru copii de către cititorii din Germania.
Workshop în limba engleză.

17 octombrie, ora 10.00
Andreas Jungwirth (Austria) despre tabu-uri în literatura pentru adolescenți, despre felul în care publicul receptează subiectele controversate, despre teme și tendințe în literatura pentru tineret în Austria.
Workshop în limba engleză.

17 octombrie, ora 12.00
Alex Moldovan (România) despre felul în care sunt privite la noi cărțile pentru copii, felul în care sunt promovate și autopromovate, cum se obțin informațiile despre oferta de carte, cu accent pe mediul online și Facebook.
Workshop în limba română.

18 octombrie, ora 16.00
Makis Tsitas (Grecia), scriitor și director al celui mai important website grec dedicat culturii şi cărţilor, despre temele de interes și valorizarea literaturii pentru copii în Grecia.
Workshop în limba greacă cu traducere în română

18 octombrie, ora 18.00
Judit Berg (Ungaria) despre piața de carte maghiară, ce stă în spatele unei cărți care a fost distinsă cu premiul IBBY „Cartea Anului 2007” și cum ajunge o carte pentru copii la dramatizare și film de animație?
Workshop în limba engleză.

19 octombrie ora 15.00
Arina Stoenescu (Suedia) prezintă proiectul româno-suedez “Casa cu povești Harap Alb” – un spațiu dedicat literaturii ilustrate pentru copii și lecturii în spirit ludic, inspirat de Junibacken din Stockholm, Suedia.
Workshop în limba română.

Detalii și program complet pe http://debasm.ro/littlelit/

# # #

LittleLIT – Întâlnirile De Basm

Produs de De Basm– Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți
Manageri de proiect: Adina Rosetti și Victoria Pătrașcu
Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

În parteneriat cu EUNIC Romania, Institutul Cultural Român, BOOKerini 2019 – Călătorii, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București, Goethe-Institut Bucuresti, forumul cultural austriac, Fundatia Culturala Greaca, Editura Arthur, Agenția Împreună, Asociația Cu Alte Cuvinte, Supereroi printre noi.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Începe:
16 octombrie, 2019
Se termină:
19 octombrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google