Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Ziua Crucii. Cârstovul Viilor 2019

14 septembrie, 2019 - 15 septembrie, 2019

Muzeul Naţional al Satului”Dimitrie Gusti” vă așteaptă, în perioada 14 – 15 septembrie 2019, la evenimentul cultural “Ziua Crucii. Cârstovul Viilor”.
Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci (14 septembrie) este sinonimă cu Cârstovul viilor, sărbătoare ce marchează, conform calendarului popular viticol, începutul culesului viilor și ”bătutul nucilor”.
Datinile şi obiceiurile specifice culesului viilor vor fi ilustrare de Ansamblul folcloric “Tradiţii luncaviţene”, din Luncaviţa, jud. Tulcea, şi de Ansamblul folcloric “Ţara Vrancei” din Focşani, jud. Vrancea.
În cele două zile ale evenimentului, specialiștii muzeului vor conduce publicul vizitator către gospodăriile unde sunt reflectate prin construcții (instalații de tehnică populară) specifice și obiecte ocupația cultivării viței de vie și a producției de vin în România.
Iubitorii de artă populară vor putea achiziţiona din târgul organizat cu acest prilej obiecte confecţionate de meşterii populari venți din toată țara și gastronomie tradițională de sezon.
De asemenea, pe 15 septembrie părinţii sunt invitaţi să participe la conferinţa “Iniţiativa pentru o viaţă mai bună”, organizată de Asociaţia de educaţie parentală „Totul pentru tine şi copilul tău”.

Şi pentru că în aceeaşi perioadă se desfăşoară Festivalul Internaţional George Enescu, Muzeul Naţional al Satului va găzdui în cele doua zile concerte sub genericul „Oraşul cântă!”, cu participarea Corului de copii Cantus Mundi și Simfonia Mundi, în parteneriat cu renumitul Cor Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”.

Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
14 septembrie, 2019
End:
15 septembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website