Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Zoia Alecu în grădină la Muzeu

21 august, 2018 @ 19:00 - 20:00 EEST

Muzeul Național al Literaturii Române continuă seria concertelor în grădină marți, 21 august 2018, de la ora 19.00, având-o ca invitată pe cantautoarea Zoia Alecu.

În mișcarea folk din țara noastră au existat și femei care prin felul de a fi, prin mesajul lor, prin muzica lor au reușit să răstoarne lumea. Zoia Alecu este una dintre ele. Vocea ei te răscolește. Poate să cânte în picioare, pe scaun sau așezându-se pur și simplu pe marginea scenei, uneori desculță, dar întotdeauna cu chitara alături de ea. Este una dintre acele artiste care a reușit prin stilul personal, prin neastâmpărul ei, prin forța spiritului, prin poezia și muzica ei să rămână verticală.

„Este o inițiativă excepțională și spun asta pentru că urmăresc ce se întâmplă de ceva vreme și mă bucur că la Muzeul Național al Literaturii Române au loc concerte frumoase care țin strict de poezie și muzică. Astfel, lumea are ocazia să și viziteze expoziția de bază a muzeului. Mai mult de atât, literatura aceasta a noastră a fost și încă mai este văduvită de interes. Cu părere de rău o spun, nu știu cât se mai face în școala românească, în ciclul I-VIII măcar, literatură de-adevăratelea. Câți adolescenți știu la ora asta despre Camil Petrescu, despre Zaharia Stancu, Mihail Sadoveanu, Marin Preda, am pierde ore numai ca să enumerăm vârfurile și clasicii literaturii române. Nu mai discutăm despre Mihai Eminescu, despre care vreau să spun că atât de puțin se face în școală, atât de puțini copii știu cine a fost el. El, care a depășit granițele României. Cine mai știe acum de George Coșbuc, de Ion Creangă, de Lucian Blaga. De poeți nu are rost să amintesc, ne-ar lua o zi întreagă să-i amintim. Am avut și încă avem.

Este, așa cum spuneam, o inițiativă extraordinară. Oamenii vin la evenimente, ascultă muzică bună, versuri bune și aruncă un ochi și prin muzeu. Cel mai bine, cred eu, este ca profesorii de limba și literatura română să-și aducă elevii măcar pentru o oră la muzeu, pentru ca aceștia să afle detalii despre fiecare scriitor important în parte. După care să le dea fain frumos un extemporal ca să vadă și ce au înțeles din ce au văzut și dacă au luat lucrurile în serios”, mărturisea Zoia Alecu imediat după concertul de anul trecut din grădina MNLR.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
21 august, 2018
Oră:
19:00 - 20:00 EEST
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google