- This event has passed.
București: atelier MARe de MIC
27 octombrie, 2019
Adresa: MARe/Muzeul de Artă Recentă, Bulevardul Primăverii 15, Sector 1, București.
Copii 4-7 ani: 11:00 – 12:00
Copii 8-12 ani: 12:30 – 14:00
Preț: 30 lei/cursant
Înscrieri la gift.shop@mare.ro
****
Duminica aceasta am pregătit un proiect artistic în care copiii vor învăţa cum să folosească formele geometrice în propriile compoziţii. Concentrându-ne pe noua expoziţie temporară a muzeului “GPS, Geometrii Post-Sistem”, vom analiza atent felul în care sunt folosite formele geometrice în arta contemporană.
Marginile sunt cât mai clar trasate, contururile bine accentuate, culorile pastel sau explozive nu depăşesc limitele şi nu se combina sau amestecă între ele, iar artiștii folosesc adesea instrumente precum raportorul, compasul sau chiar diferite şabloane decupate special pentru a le uşura demersul.
Formele pe care le vom regăsi la subsolul muzeulu şi la etajul trei includ cercuri, pătrate, dreptunghiuri, triunghiuri, poligoane pe care le vom reproduce în partea practică a atelierului. Vă amintiţi de octagonul lui Paul Gherasim? Ei bine, dacă artiştii generaţiilor trecute foloseau adesea geometriile abstracte pentru a ascunde diferite mesaje şi idei în spatele acestora, în prezent ideile gravitează în jurul geometricului, reinventându-l total.
Cum putem descrie forma ca element al unei compoziţii artistice? Dar forma geometrică? Vom afla că există două tipuri de figuri: figura geometrică și cea liberă, neregulată. De data aceasta ne vom împrieteni în mod special cu acele construcţii exacte, matematice şi geometrice.
În urma atelierului ne vom acomoda cu diferite tipuri de corpuri geometrice şi vom învăţa să ne jucăm cu ele pe hărtie. Aşadar, vom vedea că geometria poate fi şi distractivă şi vom învăţa să descriem cele două tipuri de forme ca elemente artistice ale unei compoziţii. Bineînţeles, că pe cei mici îi aşteaptă şi câteva surprize pe care nu le putem dezvălui!
Acesta este prilejul perfect pentru a vă invita şi pe dumnevoastră, dragi părinţi, să vizionaţi noua expoziţie temporară a muzeului în linşte, cât timp cei mici vor descoperi secretele acesteia alături de echipa educaţională. Cine ştie? Poate că, dacă sunteţi cuminţi, vă vor vinde şi vouă un pont sau două la finalul atelierului. Vă aşteptăm cu drag!
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru atelierele MARe de MIC.