- This event has passed.
București: Tainele olăriei preistorice, ateliere la Muzeul George Severeanu
10 iulie, 2019 - 19 iulie, 2019
Muzeul Municipiului București vine în întâmpinarea copiilor și părinților propunând pentru vacanța mare noi, diverse și atractive programe educativ-distractive, care se vor desfășura în lunile iulie și august.
Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descriere.
Pentru înscrieri și detalii, părinții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro, cu precizarea activităților la care doresc să participe copiii.
Tainele olăriei preistorice
Categoria de vârstă: 7-14 ani. Taxă participare: 10 lei/copil/etapă.
Muzeul George Severeanu invită copiii cu vârste între 7 și 14 ani să participe în luna iulie la activitatea „Tainele olăriei preistorice”.
Vasile Opriș, Elena Gavrilă și Adriana Roșca, coordonatorii proiectului, propun o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul.
Inspirați de obiectele din colecția doctorului George Severeanu, vase și figurine din lut care au între 7500 și 3500 de ani vechime, participanții descoperă diverse tehnici de modelaj din trecut, decorează obiectele prin incizii sau pictură și apoi participă la arderea acestora în cuptor. La final, fiecare mic olar pleacă acasă cu propriile creații.
Atelierul este structurat în două module a câte două etape, ce țin două ore fiecare, în zile diferite, după cum urmează:
Modulul I
Miercuri 10 iulie, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.
Vineri 12 iulie, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).
Modulul II
Miercuri 17 iulie, 10.00-12.00, Etapa I: modelarea vaselor și a obiectelor din lut, folosind tehnici preistorice și ustensile din lemn și tulpină de trestie.
Vineri 19 iulie, 10.00-12.00, Etapa II: decorarea vaselor prin pictură și apoi arderea în cuptorul electric (la o distanță de două zile față de Etapa I pentru a permite uscarea vaselor).