Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Evocare Laurențiu Ulici, luni, 20 noiembrie 2023, ora 17.00

20 noiembrie, 2023

Luni, 20 noiembrie 2023, ora 17.00
Muzeul Național al Literaturii Române
Str. Nicolae Crețulescu 8

Evocare Laurențiu Ulici

„Cine i-a stat în apropiere, așa cum soarta ne-a avantajat pe noi, poate depune mărturie că, înainte de toate, el era un om de o noblețe cum nu cred să mai întâlnesc în această viața. Cu un cuvânt bine chibzuit, cu o înțelepciune de duhovnic, cu o modestie incredibilă pentru o personalitate ca el, ne reda încrederea în noi, ne stimula în orice, ne ajuta să ne depășim complexele. Vorbea aplicat, convingător, găsea fiecărui text citit o valoare pe care, poate, nici creatorul acestuia nu o bănuia dintru început.” (portret realizat de Marius Tupan în articolul „Marele meu frate”, apărut în revista Luceafărul, nr. 41 (487), miercuri, 22 noiembrie 2000)

Vă invităm luni, 20 noiembrie 2023, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, începând cu ora 17.00, la un eveniment care își propune să evoce personalitatea complexă a criticului literar.

La evenimentul organizat de MNLR și Uniunea Scriitorilor din România vor lua cuvântul Adrian Alui Gheorghe, Nicolae Coande, Leo Butnaru, Gheorghe Bârlea, Nicolae Prelipceanu, Ioana Diaconescu, Ion Bogdan Lefter, Radu Voinescu, Bogdan Ghiu, Dan Stanca și alți scriitori, critici literari și importanți oameni de cultură care l-au cunoscut și care vor avea intervenții pe marginea biografiei și a operei lui Laurențiu Ulici.

Moderatori: prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul general al MNLR, și scriitorul Varujan Vosganian.
Detalii, aici.

Details

Date:
20 noiembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map