Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Animăluțul preferat în tehnica preferată. Atelier de pictură și desen. Atelier pentru copii la MARe/Muzeul de Artă Recentă, 4 iulie 2021

4 July, 2021

Animăluțul preferat în tehnica preferată. Atelier de pictură și desen
Atelier de creație pentru copii
Duminică, 4 iulie
Orele 12:00 – 17:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 -15:00); (16:00-17:00)
50 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: “Animăluțul preferat în tehnica preferată. Atelier de pictură și desen”
Grupele sunt formate din maximum 12 copii.
La MARe, copiii sunt deja obișnuiți să-și descrie atât activitățile favorite, cât și pe cele mai puțin plăcute. Ei sunt constant încurajați de traineri să vorbească despre preocupările lor, pentru a ne cunoaște unii pe alții mai bine.
Astfel am aflat că TOȚI copiii iubesc animalele, ba chiar, că majoritatea au câte un animal de companie. Fie că este vorba despre ursuleți și pisicuțe de pluș sau despre câini, pisici, hamsteri, broaște sau peștișori reali, s-ar părea că fiecare copil ține în mod deosebit la un animăluț, care a devenit pentru el/ea partener de joacă, dar și de călătorie în minunate aventuri copilărești.
Coada de pisică, strecurată șerpuit prin desene copiiilor, sau urechiușele ciulite ale cățeilor, trasate din vârful cariocilor colorate sunt cele mai răspândite reprezentări animaliere redate de copii. Chiar și atunci când tematica atelierelor noastre nu are nimic de-a face cu animalele, acestea își găsesc aproape mereu culcuș într-un colț al desenelor copiilor.
De aceea, ne-am gândit să dedicăm un întreg atelier animalelor de companie reale sau, de ce nu?, și celor imaginare. Vom povesti despre animale sacre, despre fabulă și zoologie, în timp ce vom face un tur printre lucrările de artă din muzeu; unde le vom distinge în diferite reprezentări și tehnici: atât în “diversitatea stilistică” de la etajele 1 și 2; ba chiar și în reprezentări primare, la etajele intermediare, în noua expoziție semnată de Matt Mullican, „O diagramă între 5 lumi”.
Împreună cu copiii descoperim și interpretăm un animal domestic sau sălbatic în tehnica preferată, având ca reper lucrări semnate de Ioana Bâtrânu, Suzana Dan, Ecaterina Vrana, Ghoerghe Ilea, Matt Mullican ș.a.
Vom picta cu acrilic pe pânze sau pânze de sac ori vom desena cu markere pe coală de hârtie, în funcție de preferințe.
Care este animalul tău preferat?
Atelier realizat de Elena Ghițoiu.
Cambridge School of Bucharest este partenerul MARe în programele educaționale

Details

Date:
4 July, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.