Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Anuala de Artă Religioasă 2022. Creație și Restaurare, Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti”, 17 aprilie – 08 mai 2022

17 April - 8 May

Urmând tradiția ultimilor ani, Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România organizează și vă invită la a opta ediție a Anualei de Artă Religioasă, realizată în parteneriat cu prestigiosul Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.
Evenimentul se dorește a fi un frumos pretext de prăznuire a sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim care mergând la patimă de bunăvoie pentru mântuirea noastră, a tuturor, a răstignit pe cruce păcatele noastre, eliberându-ne.
Totodată Anuala de Artă Religioasă este un prilej de întâlnire întru bucurie a artiștilor plastici de artă religioasă și restaurare, a altor artiști plastici din spațiul cultural românesc, colaboratori constanți ai expozițiilor organizate de către filiala noastră, cu cele mai recente creații specifice breslei noastre, conturând și o imagine de ansamblu a evoluției și tendințelor în arta sacră contemporană.
Expoziția se va desfășura în perioada 17 aprilie – 08 mai 2022 la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în Sala „H.H. Stahl” și în Foaierul „ H.H. Stahl”. Vernisajul va avea loc în Duminica de Florii, pe 17 aprilie 2022, la ora 14.00.
Prezintă criticul de artă dr. Marius Tița și istoricul și teologul Florin Șerbănescu – consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian-Lucaci din București.
Vă așteptăm să ne bucurăm de multă culoare și de o primăvară frumoasă!

Details

Start:
17 April
End:
8 May
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/muzeulsatului/posts/7274171295958747

Organizer

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.