Loading Events

« All Events

București: ARHIFOTO, ateliere, curs pentru tineri, Arhifoto, de fotografie cu telefonul. 21 mai – 9 iulie 2022

21 May - 9 July

ARHIFOTO
Perioada: 21.05 – 09.07.2022
Trainer: Rareș Toma
Nr. sedinte: 8
Frecvență ateliere: săptămânal, sâmbăta, în intervalul orar 12:00-14:00
Nr. cursanți: 6-12
Vârsta: 14-18 ani
Necesar: un smartphone funcțional
Preț: 400 lei
DESCRIERE:
MARe/Muzeul de Artă Recentă propune un nou curs pentru tineri, Arhifoto, de fotografie cu telefonul. Cursul își propune atât plasarea imaginii fotografice în contextul artistic creat de colecția muzeului, cât și punerea în discuție a importanței fotografiei în viața contemporană.
De la selfie-uri la coperte de reviste sau la fotografie de știri, scopul este să înțelegem ce rol joacă fotografia în lumea în care trăim și cum putem face să obținem imaginile pe care le vrem și nu unul dintre șabloanele sugerate de aplicația camerei foto. Astfel, cursanții vor învăța cum pot folosi cel mai la îndemână aparat fotografic – telefonul – pentru a traduce în imagini ceea ce văd.
Cursul vizează:
• Pașii de dinaintea apăsării pe declanșator – cum alegem un subiect, ce îl face interesant, cum îl abordăm?
• Pașii apăsării pe buton – detalii tehnice, lumină, compoziție etc.
• Pașii de după – cum prelucrăm o imagine, ce facem cu ea, ce e o serie fotografică, cum printăm?
Numele cursului, Arhifoto, a fost inspirat de muzeu ca obiect arhitectural nou și inedit; în decursul celor opt întâlniri, spațiile muzeului vor deveni un labirint care trebuie deslușit și întors pe toate părțile în căutarea cadrelor fotografice (fără să ne limităm la fotografia statică, cu colțuri de clădiri).
Curs urban-performativ de fotografie arhitecturală, are ca scop pregătirea cursanților pentru cât mai multe situații din viața de zi cu zi, de la realizarea unor imagini spontane cu prieteni până la interpretări artistice ale unor momente-cheie.
Participanții vor beneficia și de un tur ghidat al MARe/Muzeului de Artă Recentă, iar unul dintre ateliere va fi un exercițiu de a lucra cu un artist performer, care va aduce la viață coridoarele muzeului și va ajuta cursanții să se folosească de un element uman în imaginile pe care le creează.
În final, fotografiile realizate pe parcursul cursului vor face subiectul unei expoziții tematice organizate în spațiile ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei, cu ocazia Festivalului Fabrica de Sens, în 2023.
Ateliere:
1) Introducere + utilizarea optimă a camerei telefonului mobil
2) Compoziție & Lumină
3) Tur ghidat
4) Genuri fotografice
5) Fotografia artistică
6) Prelucrarea imaginilor
7) Atelier cu un artist performer
😎 Practică + discuție
*atelierele 1-2, 4-6 vor avea ultimele 20-40 de minute rezervate pentru practică.
Rareș Toma este custode la MARe, a urmat cursuri de master la CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii la Facultatea de Litere, Universitatea din București) și este fotograf liber profesionist de 6 ani. Acesta a curatoriat o expoziție de fotografie la Palatul Mogoșoaia în 2021 și a ținut în trecut cursuri de fotografie pentru tineri.
Organizator:
MARe/Muzeul de Artă Recentă
Partener:
UniCredit Bank
Sponsori:
Uriage Eau Thermale
Puressentiel
Parteneri media:
Propagarta
Zile și Nopți
Program finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Details

Start:
21 May
End:
9 July
Event Category:
https://www.facebook.com/events/999300840712941/999300850712940/

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.