Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 20 – 22 mai 2022 la Târgul de Sfinții Constantin şi Elena, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

20 May - 22 May

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 20 – 22 mai 2022 la Târgul de Sfinții Constantin şi Elena, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
Pentru marea sărbătoare a Împaraților Constantin şi Elena, care sunt prăznuiţi în fiecare an în data de 21 mai, curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Vizitatorii pot alege de aici cadouri deosebite pentru cei dragi, care poartă numele celor doi sfinţi: ii cusute cu mătase, icoane, cuverturi tradițonale și fețe de masă brodate, vase din ceramică, bijuterii din argint, cojoace și chimire, vestimentație din lână împâslită și din bumbac pictată manual, hăinuțe unicat pentru copii și jucării croșetate, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale, uleiuri din lavandă și mic mobilier din lemn crestat.
Producătorii aduc la târg o mulțime de bunătăți: brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră și de oaie, fructe şi legume de sezon, miere, ţuică de prune, turtă dulce, prăjituri de casă făcute după rețete maramureșene, plăcinte și baclavale, dulceţuri, sucuri de cătină și aronia.
În curtea interioară anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.
Mâncăruri proaspăt preparate pot fi savurate la târg: frigărui de curcan cu dovlecei, stufat de miel, varză dulce cu ciolan la ceaun, cotlete de berbecuț și pastramă la grătar, alături de lipii coapte pe plită.
Photo credit: Vladimir Bulza

Details

Start:
20 May
End:
22 May
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/MuzeulTaranului/posts/10158518120881666

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.