Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: atelier. Ce citim în ruine, 10 decembrie 2022, Muzeul Național de Artă al României

10 decembrie, 2022

Ruina fascinează, lasă spațiu imaginației, e o fereastră în timp. Fă un pas mai departe. Cum citim în ruine povestea vieților lor trecute? Dar un scenariu pentru viitor?
Inspirați de lucrările expuse și de „firele” care le leagă, reconstituim împreună imaginea de la început a clădirilor, a zidurilor, a arcelor și a coloanelor din tablouri, iar apoi, prin desen și colaj, te invităm să le dai o altă viață la timpul prezent.
Cine?
Adolescenți de 12-15 ani
Ce?
Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 10 decembrie 2022, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR), atelierul „Ce citim în ruine” dedicat adolescenților de 12-15 ani, în cadrul expoziției „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX”. Citind dincolo de stratul în care natura și peisajul par să fi luat în stăpânire ruinele unor clădiri din timpuri apuse, participanții vor intui semnificația și valoarea construcțiilor și a istoriilor lor pentru viața și identitatea unei comunități. Vor cerceta diferite moduri de reprezentare și vor recrea firul existenței fragmentelor de clădiri, căutând să reconstituie și să vizualizeze atmosfera vremurilor trecute. Își vor imagina nu doar felul în care arătau clădirile la origine, ci, exersându-și spiritul de observație, de percepție și de analiză, se vor apropia de modul în care oamenii de-atunci trăiau și se foloseau de spațiile construite. Participanții vor forma echipe pentru a propune posibile soluții de a păstra și integra elemente ce vin din timpuri vechi în configurații care răspund modului în care trăim și utilizăm azi sau chiar mai departe, în viitor, un spațiu. Mergând pe axa timpului, vor completa poveștile unor clădiri, ziduri, arce sau coloane într-un colaj ce-adună vieți trecute cu cea viitoare.
Atelierul este îndrumat de arh. Diana Stancu și voluntar arh. int. Mădălina Bold. Atelierul a fost creat de arh. int. Mădălina Bold, arh. Cristina Dumitrescu, arh. Mina Sava și arh. Diana Stancu.
Cum?
Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/258/details, în limita celor 20 de locuri disponibile. Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri. Atelierul are un cost de 35 RON/copil, plata se face odată cu înscrierea pe platformă.
Politica de restituire:
⌂ În cazul în care efectuați plata și atelierul este anulat din motive care țin de organizatori, suma o să vă fie restituită integral.
⌂ În cazul în care efectuați plata și anulați participarea la activitate din diferite motive, banii nu vor fi restituiți.
Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar Doza De-a arhitectura, pe site-ul nostru, în partea de jos a paginii: http://www.de-a-arhitectura.ro/.
Pentru mai multe informații despre expoziția „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX” mergeți aici: http://mnar.arts.ro/.
Când?
Pe 10 decembrie 2022, între orele 11:00-13:00.
Unde?
Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Expoziția „Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX”, parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei, nr. 49-53, Bucureşti.
Vă aşteptăm alături de noi într-o călătorie din trecut până în viitor!

Detalii

Dată:
10 decembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/672655147930418/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare